PUN HVALE ZA VATRENE

SLAVNI ENGLEZ STIGAO U HRVATSKU: ‘Nevjerojatni ste, svima govorim da sam najviše volio trenirati Hrvate’

Proslavljeni nogometni trener Harry Redknapp stigao je u Hrvatsku gdje je u Umagu održao predavanje o tehnologiji i nogometu u 2016.

Riječ je o Englezu koji je posebno vezan za Hrvatsku te je tijekom karijere trenirao igrače poput Luke Modrića, Vedrana Ćorluke, Nike Kranjčara i Roberta Prosinečkog. U razgovoru za HRT progovorio je o reprezentaciji i iskustvu treniranja hrvatskih nogometaša.

Što mislite o hrvatskoj reprezentaciji?

“Hrvatima trenutačno ide dobro u kvalifikacijama za SP. Uvijek se plasiraju na velika natjecanja i dobro igraju. To je nevjerojatno s obzirom na veličinu zemlje. Mala zemlja koja daje sjajne igrače. To su sve odlično nogometaši i vrsni tehničari. Meni je to fantastično. Vaš sam veliki navijač. Kad nema Engleske navijam za Hrvatsku.”

Imate poseban odnos s hrvatskim igračima. Što mislite o njima?

“Svi hrvatski igrači koje sam doveo bili su fantastično nogometaši i k tomu krasni ljudi. Uvijek to govorim svima u Engleskoj. Kad pitaju koga sam najviše volio trenirati kažem da sam trenirao osmoricu Hrvata i svi su bili fantastični. Bili su sjajni nogometaši i ljudi. Ni s jednim nisam imao problema.”

Povratak na Net.hr