Novi kompakt / Škoda Rapid Spaceback za mlađe kupce!

Image
Foto: skoda

S modelom Rapid Spaceback proširuje se Škodina paleta modela između Fabije i Octavije u velikom tržišnom segmentu kompaktnih automobila.

18.7.2013.
15:52
skoda
VOYO logo

Dinamičnim i svježim dizajnom ovaj automobil prije svega cilja na mlađe kupce. Tipično za Škodu, nudi puno prostora, mnogo ‚Simply Clever’ ideja, vrhunsku sigurnost, zanimljive mogućnosti individualizacije, nisku potrošnju i kako kažu, izuzetan omjer uloženog i dobivenog.

U odnosu na konvencionalne hatchback modele, nova Škoda ima izraženije sportske karakteristike i djeluje izduženije, gotovo nalik coupéu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: skoda

Dizajn prednjeg dijela prati oblik limuzine Rapid sve do B stupa. Dinamičnu siluetu karakteriziraju jasne linije, dug međuosovinski razmak (2.602 mm) i oštra, visoka tornado linija.

Važnu ulogu ima individualizacija. Posebna značajka novog modela Rapid Spaceback je vrlo veliki, opcionalno dostupan panoramski stakleni krov. To je zatamnjeni stakleni krov, koji seže od prednjeg do stražnjeg stakla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu s time opcionalno dostupno dugo stražnje staklo predstavlja još jednu značajku dizajna. Kod ovog rješenja zatamnjeno stražnje staklo seže otprilike 10 cm dublje u stražnji poklopac u odnosu na normalno stražnje staklo.

Image
Foto: skoda

U kombinaciji s panoramskim staklenim krovom zatamnjena staklena površina seže od prednjeg stakla preko krova duboko u stražnji poklopac. Crni spojler na gornjem kraju stražnjeg stakla ostavlja dojam dinamike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stražnji dio naglašava sportski karakter Spacebacka. Jasnog je dizajna te djeluje skladno i strukturirano. Crni element difuzora ističe vodoravne linije, jednako kao i široka stražnja svjetla tipičnog dizajna u obliku slova C.

Unutrašnjost je obilježena sportskim trokrakim kolom upravljača, dekorativnim letvicama i svježim dizajnom presvlaka sjedala. Unutrašnjost nudi mnogo prostora. Iako su vanjske dimenzije novog modela kraće za gotovo 18 cm u odnosu na Rapid limuzinu, prostorni uvjeti za putnike su jednaki onima kod ‚velikog brata’. S 415 l odnosno 1.380 l s preklopljenom stražnjom klupom i kapacitet prtljažnika se ubraja među najbolje vrijednosti u segmentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: skoda

Sveobuhvatan paket sigurnosti štiti putnike u slučaju sudara. Dio serijske opreme u zemljama Europske unije čine sustavi ABS i ESC, a tu je i set zračnih jastuka.

Nudi se s četiri benzinska i dva dizelska motora. Moderni agregati razvijaju snagu između 55 i 90 kW. S modelom Rapid Spaceback motor 1,6 TDI/66 kW slavi svoju premijeru u seriji modela Rapid. Kao GreenLine varijanta Rapid Spaceback s ovim motorom troši 3,8 l/100 km, dok emisije CO iznose 99 g/km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju premijeru Rapid Spaceback imat će na ovogodišnjem Međunarodnom salonu automobila IAA u Frankfurtu, a na europska tržišta će se uvoditi od listopada 2013. godine.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo