UCJENA KAKVA SE NE PAMTI: / Tina Maze izazvala skandal i šokirala Sloveniju!

Image
Foto: AFP, HANS KLAUS TECHT
14.12.2016.
14:25
AFP, HANS KLAUS TECHT
VOYO logo

Dvostruka olimpijska pobjednica iz Sočija 2014. već je otišla u mirovinu, ali je za oproštaj od slovenskih navijača namjeravala još jednom nastupiti na veleslalomu u Mariboru. No, lijepa priča je došla pod upitnik, a razlog je - novac. Ili konkretno - 90.000 eura.

'Pogrešna poruka'

Maze, naime, za nastup u opremi reprezentacije traži da joj zlatni sponzori Slovenskog skijaškog saveza uplate spomenuti iznos. U suprotnom tvrdi da će nastupiti u vlastitoj opremi na kojoj su njezini privatni sponzori, piše Siol.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izazvalo je to bijes u savezu iz kojeg su zaprijetili Maze da je neće prijaviti za utrku ako ne bude poštivala sva pravila koja vrijede i za druge skijašice i skijaše. To, naravno, znači da mora nositi reprezentativnu opremu, ali joj za to, dakako, ne pripada nikakva posebna naknada.

"Kad bismo pristali na Tinine zahtjeve, ugrozili bismo financijsku stabilnost organizacije i budućim generacijama poslali pogrešnu poruku. Ako skijašica ispuni sve uvjete, prijavit ćemo je za natjecanje. U suprotnom se to neće dogoditi", jasno su poručili iz Slovenskog skijaškog saveza

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo