ŠOK ZA MLADU HRVATSKU SKIJAŠKU NADU: / Lana (18) se teško ozlijedila na treningu, morat će propustiti Zimske olimpijske igre

Image
Foto: Hrvatski skijaški savez

Riječanka neće moći nastupiti na Olimpijskim igrama

9.2.2018.
11:03
Hrvatski skijaški savez
VOYO logo

Hrvatska skijaška reprezentivka Lana Zbašnik, u srijedu je na treningu veleslaloma osjetila bol u desnom koljenu, a u četvrtak je pregledom ustanovljeno kako su ozljede takve prirode da 18-godišnja Riječanka neće moći nastupiti na Olimpijskim igrama u Pjongčangu, priopćili su u petak iz Hrvatskog skijaškog saveza.

SPEKTAKULARNO OTVARANJE 23. ZIMSKIH OLIMPIJSKIH IGARA: Natko Zrnčić Dim nosi hrvatsku zastavu na rekordnim Igrama do sad

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lana je u srijedu, tijekom prvog treninga veleslaloma u Jongpjongu, u jednom zavoju osjetila bol u desnom koljenu, a udarac skijom o skiju ju je povukao malo unazad. U četvrtak je napravljena magnetska rezonanca i utvrđena je skoro potpuna ruptura križnog ligamenta, parcijalna ruptura medijalno kolateralnog ligamenta i nagnječenje roga medijalnog meniska", stoji u priopćenju Hrvatskog skijaškog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Našoj mladoj skijašici ovo je trebao biti debitantski nastup na olimpijskim igrama, a trebala se natjecati u tehničkim disciplinama, veleslalomu i slalomu. Lana je prije dvije godine nastupila na Olimpijskim igrama mladih u norveškom Lillehammeru, gdje je osvojila 12. mjesto u veleslalomu i alpskoj kombinaciji. Nažalost, priliku za premijerni nastup na olimpijskim igrama imat će tek 2022. godine u Pekingu.

Zbašnik će se u nedjelju vratiti u Hrvatsku, a u ponedjeljak obaviti dodatne pretrage kod liječnika Hrvatskog skijaškog saveza dr. Miroslava Hašpla te nakon toga odlučiti daljnjem liječenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo