Svjetsko prvenstvo u skijanju: Slovenka Maze brani zlato

Francuska skijašica Marie Jay Marchand-Arvier otvorit će superveleslalom, prvu utrku 45.

3.2.2015.
15:13
VOYO logo

Ukupno će nastupiti 46 skijašica, a super-G je na rasporedu u 19 sati po hrvatskom vremenu. Utrka će se održati na novoj stazi Raptor. Start je na 3.320 metara, a cilj na 2.730 metara. Stazu je postavio Austrijanac Assinger. Zlatnu medalju iz Schladminga od prije dvije godine brani Slovenka Tina Maze.

Čak devetorica skijaša i pet skijašica predstavljat će hrvatsko alpsko skijanje na Svjetskom prvenstvu u Beaver Creeku i Vailu, koje je na programu od 2. do 15. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Kostelić predvodi 14-eročlanu hrvatsku alpsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Beaver Creeku i Vailu. U sastavu reprezentacije su devetorica skijaša i pet skijašica, a najzaposleniji će biti Leona Popović, Andrea Komšić i Natko Zrnčić-Dim.

Leona Popović, osvajačica zlatnog slalomskog odličja na Zimskom europskom olimpijskom festivalu mladih, i Andrea Komšić nastupit će u svih šest disciplina: 3.2. u superveleslalomu, 6.2. u spustu, 9.2. u alpskoj kombinaciji, 10.2. u 'team eventu', 12.2. u veleslalomu te 14.2. u slalomu. Natko Zrnčić-Dim će propustiti samo veleslalomsku utrku, a na startu se pojaviti u superveleslalomu (4.2.), spustu (7.2.), alpskoj kombinaciji (8.2.), 'team eventu' (10.2.) i slalomu (15.2.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo