KREĆE NOVA SEZONA

AUSTRIJSKA LEGENDA: ‘Potpisujem da ciljem staze na Sljemenu budem tik do pobjednika Kostelića’

Pet uzastopnih naslova ukupnog pobjednik Svjetskog kupa, i to kao jedini u povijesti, osvojio je velikan austrijskog i svjetskog skijanja Marcel Hirscher. Sezona koja je pred vratima nudi mu priliku za rekordni šesti.

Naime, jednako toliko sakupio ih je Marc Girardelli, ali ne u nizu već u razdoblju od 1985. do 1993. godine. Hirscher je nedodirljiv otkad je sa tog trona skinuo Ivicu Kostelića za kojeg bi volio, javljaju Sportske novosti, da pobijedi na Sljemenskoj utrci, a da on na njoj slavi drugo mjesto.

“Dogovoreno, pristajem odmah. Bilo bi lijepo vidjeti još jednom Ivicu na postolju. Pričao sam dosta sa svojim kolegama iz austrijske reprezentacije, bivšim šampionima, ljudima koji su osvojili toliko toga baš o time zašto se natječu i dalje a svjesni su da se više ne mogu penjati na postolja. Odgovor je – zato što se zabavljaju. Zabavno im je skijati, utrkivati se, a najvažnija stvar je upravo to da uživate u tome što radite, da se zabavljate. I zato razumijem zašto se mnogi i dalje natječu nakon što su prošli svoj vrhunac i ostaju u skijanju još dvije-tri sezone neovisno o rezultatima”, kazao je Hirscher uz priznanje da se ne vidi tako dugo u skijanju.

Ivica KostelićFoto: FABRICE COFFRINI

O mogućem osvajanju šestog Velikog kristalnog globusa kazao je:

“Ne postavljam si velike ciljeve na taj način, a ukupna pobjeda je jako veliki cilj, dugačak je put do nje. Ispred mene je sad prva utrka u Söldenu i moram prvo vidjeti gdje sam sad, jesam li u stanju pobijediti. Ovaj trenutak ne znam odgovor na to pitanje. Nakon Söldena ćemo znati više, nakon Levija (prvi slalom sezone) još malo više, a nakon američkih utrka imat ćemo već uvid kako se sezona može razvijati.”

Svjetski skijaški kup otvara se utrkom u Söldenu 23. listopada, a natjecanje na Sljemenu trebalo bi se održati početkom siječnja.

Povratak na Net.hr