Šok! Velikan svjetske atletike priznao najveću sramotu

Američki sprinter Tyson Gay (30) otkrio je kako zbog pozitivnog nalaza na doping-testu neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Moskvi koje je na rasporedu sljedećeg mjeseca.

14.7.2013.
17:53
VOYO logo

Gay je plačnoga glasa američke medije obavijestio kako mu je Američka antidopinška agencija (USADA) u petak rekla da je njegov uzorak uzet 16. svibnja pozitivan na zasad nepoznatu zabranjenu supstancu.

"Nemam priču o sabotaži...U principu sam dao nekome povjerenje i iznevjeren sam. Napravio sam pogrešku. Povlačim se od nastupa u Monaku (miting Dijamantne lige) i Svjetskog prvenstva", rekao je Gay, svjetski prvak na 100, 200 i 4x100 metara iz Osake 2007. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gay je vlasnik najbržih vremena ove godine na 100 (9.75) i 200 metara (19.74), a oba je istrčao na američkim trialsima u lipnju. B uzorak američkog sprintera tek treba biti testiran.

//www.youtube.com/embed/ouzQ26oEhzE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši svjetski rekorder na 100 metara Asafa Powell (30) i osvajačica srebrne olimpijske medalje u štafeti 4x100 metara Sherone Simpson (28) nalaze se među petero jamajčanskih atletičara čiji su dopinški nalazi bili pozitivni na nacionalnim trialsima održanim u lipnju...

"Ovo je jako teško razdoblje za mene. Obavještena sam da je moj uzorak urina uzet na Državnom prvenstvu 21. lipnja nakon utrke na 100 metara bio pozitivan na stimulant oksilofrin", rekla je Simpson, članica zlatne olimpijske jamajčanske štafete 4x100 metara iz Atene, za Reuters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je pozitivan na dopinškom testu bio i Powell potvrdio je njegov agent Paul Doyle:

"Surađujemo s WADA-om (Svjetska antidopinška agencija) na otkrivanju načina kako je to dospjelo u njegov organizam".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Powellov osobni rekord 9.72 peti je najbolji rezultat u povijesti utrke na 100 metara.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo