euforija na punom Poljudu /

Sjajni Hajduk s tri gola slomio Kazahstance!

Image

Da bi ovo mogla biti lijepa splitska noć nagovijestio je već u 10. minuti Mijo Caktaš, kad je iz slobodnog udarca sa 17 metara, iskosa s lijeve strane, pogodio gredu.

7.8.2014.
19:33
VOYO logo

Nogometaši splitskog Hajduka pobjedom 3-0 nad kazahstanskim Šahterom nadoknadili su zaostatak iz prve utakmice te se plasirali u 4. pretkolo Europske lige.

Strpljivo gradeći napade, misleći pritom i kako ne primiti pogodak, nogometaši Hajduka anulirali su loš rezultat i dojam iz prve utakmice te dokazali da su bolja momčad od Šahtera iz Karagandija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi ovo mogla biti lijepa splitska noć nagovijestio je već u 10. minuti Mijo Caktaš, kad je iz slobodnog udarca sa 17 metara, iskosa s lijeve strane, pogodio gredu.

Hajduk je već u 14. minuti prepolovio zaostatak iz prve utakmice zahvaljujući sjajnom potezu Tina Svena Sušića. BiH reprezentativac primio je loptu na 18 metara, leđima okrenut suparničkim vratima, okrenuo je svog čuvara i ljevicom precizno pogodio gornji desni kut Šahterovih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u 17. minuti Hajduk je bio blizu drugom pogotku, ali je vratar Šahtera Mokin krajnjim naporom obranio udarac Milića s ruba kaznenog prostora.

U 27. minuti opasno su zaprijetili Kazahstanci. Simčević je izbjegao zaleđe, ali je njegovo ubacivanje s lijeve strane Hajdukov kapetan Maloča uspio blokirati.

Eksploziju slavlja na Poljudu u 36. minuti pokrenuo je Anton Maglica. Sjajno se po desnoj strani probio Avdija Vršajević, ubacio prizemnu loptu na prvu stativu gdje se Maglica ubacio ispred svog čuvara te spretno gurnuo loptu u mrežu pokraj nemoćnog Mokina.

Nakon što je u prvom poluvremenu Hajduk imao čak 75 posto posjeda lopte, Splićani su u nastavku prepustili inicijativu gostima koji su nekoliko puta opasno zaprijetili, a najbliže pogotku stigli su u 88. minuti. No, sjajno je na udarac Nikole Pokrivača, kod kojeg se lopta odbila od jednog Hajdukovog igrača, reagirao vratar Hajduka Lovre Kalinića i uspio odbiti loptu u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 90. minuti Maglica je mogao slomiti sve ambicije gostujuće momčadi, ali je njegov udarac iz neposredne blizine vratar Šahtera Mokin uspio zaustaviti. Što nije uspjelo Maglici, napravio je Sandro Gotal u posljednjoj minuti sudačkog vremena. Iskoristio je otvoren prostor, pretrčao s loptom više od 50 metara i smireno poslao loptu pokraj nemoćnog Mokina te tako potvrdio Hajdukov prolaz u završno pretkolo Europske lige.

Pred 30.000 gledatelja na stadionu Poljud sudio je Chapron iz Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'5' GOL!! 4 na 3 Hajdukovci idu, za 3:0 zabija Gotal!!!

90' Igra se 5 minuta sudačke nadoknade

90' Kakav promašaj Maglice... sam ispred gola, ali vratar je obranio čisti zicer!

88' Pokrivač zapucaos 15 metara, ali se lopta odbila od Vršajevića i sjajni heroj Kalinić hvata loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' Izlazi Nikola Vlašić, ulazi Jean Evrard Kouassi

75' Šahter imao izvanrednu priliku, ali nepotrebno izgubio loptu na sredini. Otvorena kontra za Kazahstance, a 2 na 1 Zhangylyshbay je bio sebičan i jako loše pucao nakon što je Miloviću uzeo loptu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' Izlazi Avdija Vršajević ulazi Ivan Anton Vasilj

72' Kazahstanci duge lopte šalju čim netko primi loptu, Hajdukova obrana sve to izbija, barem zasad

67' Splićani nisu iskoristili kontru za 3:0 . išli su 4 na 2, ali Sušič je loše primio Vršajevićevu lopetu pa obrana gostiju izbacila loptu u korner

66' Izlazi Antonio Milić ulazi Zoran Nižić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' Izlazi Jan Maslo, ulazi Toktar Zhangylyshbay.

58' Sušić je pokušao ubaciti oštru loptu blizu gola, ali Maglica mu je bio daleko

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' Hajduk kontrolira igru te je Šahtor desetak minuta nakon drugog poluvremena došao pred vrata Splićana, ali je Kalinić uhvatio ubačaj gostiju

53' Izmjena! Izlazi Andrej Porivajev, ulazi Roman Murtazajev.

46' Umalo je bilo 3:0 kad je Caktaš probio lijevu stranu te ubacio sjajnu prizemnu loptu, ali je Sušić bio blokiran ispred praznog gola.

46'Jan Maslov žuti zbog prekršaja nad Gotalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme

45' Kraj poluvremena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' Hajduk primirio igru te igra strpljivo

36' GOL!! Mrežu je zatresao Maglica na asistenciju Vršajevića!! Spori Kazahstanci nisu uspjeli zatvoriti ubačaj Vršajevića niti Maglicu na petercu.

31' Šahter je opasno kombinirao pred Hajdukovim golom, no obrana nije bila dovoljno odlučna

29' Vlašić imao sjajan prodor i došao do 18 metara te snažno pucao, ali malo pokraj gola

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' Anđelković pucao s 25 metara vrlo neprecizno pa je išlo visoko preko gola Mokina

16' Milić imao odmjeren udarac, ali u okvir gostujućeg gola. Maglica ostavio za Milića koji je pucao lijevom nogom, no Mokin je odbio u korner

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13' GOL!! Sušić sjajno zabio, asistirao mu Anđelković koji mu je dodao s 20-ak metara na desnu stranu. Sušić je napravio korak i ljevicom zabio u suprotan kut!!

11' Milić imao oštru loptu na peterac, no spriječen je

9' Caktaš imao odličan pokušaj iz slobodnog udarca s lijeve strane, no lopta odsjela na okviru gola.

4' Hajduk uzeo igru u svoje ruke iliti noge, već se dogodila i gužva u šesnaestercu, no previše igrača Šahtera je bilo oko lopte pa nije bilo opasnosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Počeo je susret na Poljudu pred više od 20.000 ljudi. Glavni sudac je Francuz Toni Chapron

Šahtjor je u Split donio varljiva 'plus dva', što može biti dobar kapital, ali i nedovoljan za prolaz. Hajduk je u tri navrata uspio nadoknaditi dva pogotka razlike, a sva tri puta je zabio u gostima te uzvrat igrao na domaćem terenu u Splitu.

HAJDUK: Kalinić - Vršajević, Milović, Maloča, Milić - Vlašić, Anđelković, Sušić, Caktaš - Maglica, Gotal

ŠAHTJOR: Mokin - Simčević, Maslo, Malij, Džidić, Kirov - Konisbajev, Vičius, Pokrivač, Porivaev -Topčagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo