Mučio se s pravilima /

Show na Afričkom kupu nacija: Zambijski sudac napravio totalni kaos na terenu

Image

Ovo mu je već treći nastup na Afričkom kupu nacija, a 2018.godine sudjelovao je i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

12.1.2022.
17:53
VOYO logo

U dvoboju prvog kola skupine F, na Afričkom kupu nacija, nogometaši Tunisa poraženi su od reprezentacije Malija s minimalnih 1-0, a jedini je pogodak postigao Ibrahima Kone realiziravši jedanaesterac u 48. minuti.

Tunižani su imali svoju priliku da izjednače na isti način, ali Kharzaiju je u 77. minuti kazneni udarac obranio vratar Malija te je svojoj reprezentaciji donio vrijednu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak glavna zvijezda utakmice je bio zambijski sudac Janny Sikazwe koje ovaj dvoboj neće pamtiti po dobrome. Naime, on je napravio jedan od najvećih propusta viđenih posljednjih nekoliko godina u međunarodnom nogometu tako što je označio kraj utakmice u 85. minuti.

Image
Tvrdoglavi kapetan /

Trener Reala: 'Modrić nije produžio ugovor '

Image
Tvrdoglavi kapetan /

Trener Reala: 'Modrić nije produžio ugovor '

Sudio na Svjetskom pa optužen za korupciju

Potpuni kaos na terenu su spriječili pomoćni suci koji su svome kolegi sugerirali da je učinio grešku. Utakmica se nastavila no zbunjeni Sikazwe je definitivno označio kraj susreta čim je istekla 90. minuta iako su se u drugom dijelu izvodila dva jedanaesterca, nekoliko puta uključivao VAR, radile brojne izmjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sikzawe je ovo već treći nastup na Afričkom kupu nacija, a 2018.godine sudjelovao je i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Zanimljivo je da je krajem te godine bio i privremeno suspendiran zbog sumnje u korupciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo