DESANKA O'NEAL / Shaquille postao "Šaković"

Image

Shaquille O'Neal nadjenuo si nadimak "Šaković" jer su, kako kaže, svi košarkaši kojima prezime završava na "vić" odlični šuteri.

13.1.2009.
15:37
VOYO logo

Serija od 12 uzastopnih pogođenih šuteva s linije slobodnih bacanja natjerala je košarkaša Phoenix Sunsa Shaquillea O'Neala da si nadjene novi nadimak - "Šaković".

Protiv Dallasa je Shaquille O'Neal gađao 7-7 slobodna bacanja, protiv LA Clippersa 5-5 i tako je došao do raritetnog postignuća: prvi put u NBA karijeri nije promašio slobodno bacanje u dvije vezane utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se uzme u obzir da gorostasni centar u dosadašnjih 15 i pol NBA sezona ima prosjek s linije slobodnih bacanja tek 52 posto, njegovo postignuće graniči s pravim čudom.

- Ako malo proanalizirate NBA ligi vidjet ćete da je svaki igrač kojem prezime završava na 'vić' odličan šuter. Svi ti "vićevi" poput Radmanovića, Vujavića i Stojakovića sjajni su strijelci - rekao je O'Neal, koji je pritom"prekrstio" slovenskog šutera Los Angeles Lakersa Sašu Vujačića u Vujavića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O'Nealu su dosad slobodna bacanja bila najteži način kako doći do poena. Uostalom, nedavno je prekoračio brojku od 5000 promašenih slobodnih bacanja, a više je u cijeloj NBA povijesti uspjelo promašiti samo jednom košarkašu. Legendarni Wilt Chamberlain je na brojci od 5805 promašenih šuteva s te linije i uvjerljivo je vodeći. Chamberlain je naime bio neprecizan čak 5.805 puta

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo