zbog dopinga / Rusiji prijeti zabrana nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju

Image
Foto: Shutterstock

Zbog sumnji u organizirano korištenje dopinga Rusija će propustiti već drugo uzastopno Svjetsko atletsko prvenstvo koje počinje u petak u Dohi

23.9.2019.
21:37
Shutterstock
VOYO logo

Međunarodna antidopinška agencija (WADA) upozorila je Rusku antidopinšku agenciju (RUSADA) kako podaci koje je predala o posljednjih nekoliko godina nisu potpuni te bi zbog toga Rusiji mogao biti zabranjen nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine. 

WADA je otvorila žalbeni postupak protiv RUSADA-e zbog nepotpunih podataka pa bi WADA mogla ponovno proglasiti RUSADA-u nekompetentnom za provođenje antidopinških testiranja čime se dodatno pojačava pritisak na Međunarodni olimpijski odbor (MOO) da ne dopusti Rusiji nastup u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog sumnji u organizirano korištenje dopinga Rusija će propustiti već drugo uzastopno Svjetsko atletsko prvenstvo koje počinje u petak u Dohi, a ruskim je sportašima bio zabranjen nastup pod ruskom zastavom i na prošlogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama u Pjongjangu.

"WADA je ruskoj strani dala tri tjedna da objasni navodne izmjene podataka iz moskovskog laboratorija", rekao je predsjednik WADA-ina Odbora za žalbe Jonathan Taylor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo