KVALIFIKACIJE ZA SP / Runje ostavio Hrvatsku u utrci za Južnu Afriku

Image

Naš vratar skinuo je tri, četir "zicera" bjeloruskih nogometaša. Pogotkom Rakitića Hrvatska je slavila 1:0, ali zbog dva žuta kartona ostala bez Ćorluke.

5.9.2009.
20:31
VOYO logo

U susretu šeste skupine europskih kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo 2010. godine reprezentacija Hrvatske je u Zagrebu teškom mukom pobijedila Bjelorusiju 1:0.

Hrvatska je odigrala vrlo lošu utakmicu, i uz puno sreće te zahvaljujući odličnim obranama vratara Vedrana Runje uspjeli smo izvući tri boda koja nas ostavljaju u utrci za plasman na SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u 2. minuti Bjelorusi su izveli opasan kontranapad, ali Runje je obranio. Pet minuta kasnije ponovno kontranapad gostiju, ali i ovaj puta smo se uspjeli spasiti. Prvu ozbiljniju priliku Hrvatska je imala u 15. minuti nakon što je sudac dosudio indirektan udarac na vrhu 16-erca, ali udarac Srne zamalo je promašio vrata.

Iako je Hrvatska igra bila nepovezana, u 24. minuti ipak smo poveli sa 1-0. Kranjčar je započeo akciju, lopta je došla do Rakitića koji je sa 25 metara uputio oštar udarac a lopta je okrznula Bjelorusa Verhovcova te je završila u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred kraj poluvremena dvije izgledne prilike za Hrvatsku, prva nakon prodora Ćorluke po desnoj strani, a potom se Pranjić probio po lijevom krilu, ali njegova povratna lopta nije došla do naših napadača.

Ako smo mislili da ne može lošije od onoga što smo gledali u prvom poluvremenu, u drugih 45 minuta bilo je još gore. Tek je ulazak Mandžukića u 64. minuti donio mali napredak. No, u 66. minuti nakon neuspjelog zaleđa Bjelorusi su imali veliku priliku za poravnanje, ali vratar Runje je odlično obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 72. minuti Olić je nakon bijega svom čuvaru uputio odličan udarac sa vrha 16-erca, ali zamalo pored vratnice. Odmah nakon toga Olića je zamijenio Petrić, koji je u 76. minuti izborio slobodan udarac sa 20-tak metara. On ga je i izveo, ali lopta je otišla pored gola.

Veliki šok stigao je u 79. minuti kada je Ćorluka zbog odugovlačenja zaradio drugi žuti karton, pa u srijedu neće moći igrati protiv Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 87. minuti nakon greške Križanca gosti su imali stopostotnu priliku za izjednačenje, ali je Runje spasio siguran gol. Runje nas ponovno spašava u 89. minuti, kada je nakon kornera Krivec pucao glavom.

U našoj kvalifikacijskoj skupini odigrana je još jedna utakmica, Ukrajina je na domaćem terenu pobijedila slabašnu Andoru sa 5-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu Hrvatska u Londonu igra protiv Engleske, a Ukrajinci gostuju kod Bjelorusije.

Poredak: 1. Engleska 21 (7 utakmica), 2. Hrvatska 17 (8), 3. Ukrajina 14 (7), 4. Bjelorusija 9 (7), 5. Kazahstan 3 (7), 6. Andora 0 (8).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo