UPUTILI APEL / Zbog duga izborniku Hrvatske, susjedi se digli na noge: 'Upitan nam je opstanak'

Image
Foto: Pixsell

Stari dug došao na naplatu

2.7.2024.
15:04
Pixsell
VOYO logo

EHF (Europska rukometna federacija) mogla bi suspendirati sve reprezentacije, klubove i službene osobe Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, ako do 15. kolovoza ne isplate dug bivšem izborniku Ivica Obrvan.

Image
EVO GDJE GLEDATI /

Hrvatski rukometaši protiv Egipta bruse formu za Olimpijske igre u Parizu

Image
EVO GDJE GLEDATI /

Hrvatski rukometaši protiv Egipta bruse formu za Olimpijske igre u Parizu

Hrvatski trener je BiH vodio 2021. i 2022., kada je otišao zbog dugova, nakon čega je podnio tužbu EHF-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga se oglasio RSBiH priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

"Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine prijeti suspenzija svih reprezentacija, klubova i službenih lica od strane Europske rukometne federacije (EHF), ukoliko do 15. kolovoza ove godine ne uplati 138.812,18 eura troškova u sporu s bivšim izbornikom Ivicom Obrvanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Obrvan je vodio našu selekciju 2021. i 2022. godine, prije nego što je u ožujku 2022. napustio izborničku poziciju, zbog dugovanja. Obrvan je potom podnio tužbeni zahtjev EHF-u za isplatu svih sredstava iz preostalog ugovora, a sada je na red došla i naplata tih dugovanja. U prijevodu, ova odluka EHF-a o isplati pomenutih sredstava znači potpunu blokadu bh. rukometa.

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

U vrijeme kada je novi Upravni odbor RS BiH pred sebe stavio velike ciljeve i zadatke, a najviše da ispravlja 'aferime' prošlosti, upravo je jedan takav stigao i cijenu moraju platiti upravo ljudi koji su se uhvatili u koštac sa spašavanjem rukometa u BiH. U trenutku kada su u pogon stavljene sve reprezentativne selekcije i odredio cilj kojim moramo ići, ponovno problemi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj trenutak nije da u bilo koga upiremo prstom, ali svima je jasno da ovaj problem Rukometni savez BiH neće moći riješiti sam, posebno kada znamo kakvo je stanje s financijama svih sportskih segmenata našeg društva.

Spasiti bosanskohercegovački rukomet je zadatak svih nas, posebno nadležnih institucija, svih nivoa vlasti i javnih preduzeća koji su svjesni koliko je važno da rukomet živi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opstanak rukometa Bosne i Hercegovine je upitan i to znači da u ovom trenutku moraju odreagirati svi nadležni od Vijeća ministara BiH, Predajedništva BiH, Vlade Federacije BiH, Vlade Republike Srpske i svih kantona u Federaciji BiH.

Svima nam je važan sport, svima su nam važne reprezentativne selekcije, a lokalnim zajednicama i klubovi koji igraju pod okriljem našeg saveza, zato – ovo je trenutak da svi stanu iza reprezentativnog sporta Bosne i Hercegovine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrvan je inače aktualni izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo