[FOTO, VIDEO] HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 22:22: / Nevjerojatni Kauboji preokrenuli -6 i imali šut za pobjedu, ali Dule je promašio; Ozlijedio se Karačić

Image
Foto: PIXSELL

Prijenos utakmice između Hrvatske i Španjolske (22:22) mogli ste UŽIVO gledati na RTL-u od 16 sati, a tekstualni prijenos pratiti UŽIVO na portalima Net.hr, RTL.hr te Sportnet. Na RTL-u od 15.

22.1.2020.
17:32
PIXSELL
VOYO logo

Image
ČEKA NAS PAKAO PROTIV NORVEŠKE, ALI IMAJU I ONI SLABU TOČKU: /

'Nećemo se smjeti dati isprovocirati, a posebno jedno'

Image
ČEKA NAS PAKAO PROTIV NORVEŠKE, ALI IMAJU I ONI SLABU TOČKU: /

'Nećemo se smjeti dati isprovocirati, a posebno jedno'

EP U RUKOMETU, 2. KRUG, 4. KOLO, 16.00, BEČ, STADTHALLE

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 22:22

Pred 9.000 gledatelja u Gradskoj dvorani sude Litvanci Gatelis i Mazeika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA: Šego (9 obrana), Ašanin; Mandić, Horvat 2, Musa, Duvnjak 2, Cindrić, Stepančić 2, Matanović, Marić, Šipić, Brozović 1, Hrstić, Šarac, Mamić 2, Karačić 10

ŠPANJOLSKA: Vargas, Corrales (7 obrana); Arino 2, Sole 2, Aguinagalde 1, Canellas, Entrerrios 4, Dušebajev 6, Fernandez, Gomez Abello 4, Figueras 1, Goni, Sarmiento 1, Maqueda 1, Guardiola, Morros

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Hrvatska seniorska muška rukometna reprezentacija zaključila je u srijedu poslijepodne drugi krug europskog prvenstva neodlučenim ishodom protiv Španjolske u Beču 22:22 i na koncu je zbog slabije razlike pogodaka osvojila drugo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gubili -6, ali smo onda pokazali karakter - ponovno!

Međutim, i prije ove utakmice je osigurala polufinale. Hrvatska je već dio utakmice bila na rubu poraza, u 40. minuti je gubila sa čak šest razlike (12:18), ali fantastičnom završnicom umalo je stigla do pobjede. Dvije minute prije kraja je povela 22:21, Španjolci su potom izjednačili, a kapetan Domagoj Duvnjak nije uspio realizirati šut za pobjedu...

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska i Španjolska i prije ove utakmice osigurale plasman u polufinale

Hrvatska i Španjolska su i prije ove utakmice osigurale plasman u polufinale, a u međusobnom ogledu odlučile su o pobjedniku skupine. Na koncu su Španjolci osvojili prvo mjesto zbog bolje razlike pogodaka.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Norveške ili Slovenije, a sve će biti poznato nakon njihovog ogleda koji je na rasporedu u 18:15 sati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norvežani imaju dva boda više i sve osim poraza im donosi prvo mjesto u skupini i ogled protiv Hrvatske

Norvežani imaju dva boda više i sve osim poraza im donosi prvo mjesto u skupini i ogled protiv Hrvatske. Sloveniju samo pobjeda vodi na vrh ljestvice, no za Slovence se najvažnije već dogodilo. Portugal je pobijedio Mađarsku sa 34-26 i tako izbacio Mađare iz utrke za polufinale, a njih gurnuo u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duvnjak 30 sekundi prije kraja pogodio vratnicu

Hrvatska je odlično ušla u utakmicu i nakon 20 minuta vodila je 8-6. Međutim, Španjolska je do kraja poluvremena okrenula rezultat u svoju korist (12:11), a potom u prvih deset minuta nastavka pobjegla na +6 (18:12). Međutim, Hrvatska se još jednom čudesno vratila i serijom 5:0 je izjednačila na 21:21 četiri minute prije kraja, dvije minute prije kraja golom Domagoja Duvnjaka povela sa 22:21. Izjednačio je Aleix Gomez Abello minutu i pol prije kraja golom iz sedmerca nakon što Španjolci čak 10 minuta nisu zabili pogodak. Duvnjak je 30 sekundi prije kraja pogodio vratnicu i na koncu je ostalo 22:22.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igor Karačić zabio 10 golova i ponio nagradu najboljeg igrača utakmice

Hrvatsku je predvodio Igor Karačić sa 10 golova, no u završnici utakmice je ozlijedio koljeno. I to je ono što brine. Na klupi je to izgledalo bolno za njega. Kako je javila RTL-ova Ines Goda, imao je bolnu grimasu na licu, kako se to koljeno hladilo... Nadamo se da će biti sve dobro. Kod Španjolaca najefikasniji su bili Aleks Dušebajev sa šest, te Raul Entrerrios i Aleix Gomez Abello sa po četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinalni susreti su na rasporedu u petak u Stockholmu u 18:00 i 20:30 sati, susret za broncu je u subotu (18:30), dok je finale u nedjelju u 16:30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA I REZULTATI: HRVATSKA - Španjolska 22-22 Bjelorusija - Austrija (18:15) Češka - Njemačka (20:30)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVA JE UTAKMICA: Duvnjak je promašio za pobjedu. Nema veze, glavu gore dečki. Idemo po to finale!

59' - Nije uspio Ašanin skinuti sedmerac. 22:22. Nije dobro, zabrinuto je i bolno lice Igora Karačića. "Poprilično ga boli", javlja RTL-ova Ines Goda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Duleeeeeee bombarder, ajooooj što je sad zabio. Vodimo 22:21.

58' - Karačić šepa, traži pomoć Kajbe, fizoterapeuta. Grmi s tribina Hrvatska, Hrvatska...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - Ovo nije dobro. Igor Karačić se ozlijedio, pao je na pod i izašao van uz pomoć suigrača.

56' - Šegooooo je obranio, napad je za Hrvatsku. Imamo priliku za vodstvo.

55' - Izgubili su Španjolci loptu, imamo priliku za izjednačenje. Lukaaa Stepančić za 21:21.

53' - Zlajaaaaaa za 20:21. Smanjili smo s -6 na -1. Idemooooo

52' - Igor Karačić je zabio svoj 10 gol na utakmici. Kako Igor igra, strašno... 19:21.

48' - Šipić ponovno zabija.

48' - Sjajno Španjolci igraju, sad su odigrali cepelin s krila na krilo za 16:21.

47' - Šipić je ušao i zabio s crte za 16:20. -4. Ušao je sad Duvnjak.

45' - Karačić ponovno zabija. Duvnjaka ne trošimo, on je na klupi. Šipić i Marić su na klupi isto. Očito nam je to polufibnale važnije od ovog dvoboja.

41' - Stepančić je probao, ali nije prošlo. Napad je za Španjolsku.

40' - Dujšebajev nam je zabio još jednom, 18:12 je. Raspali smo se.

39' - Sedmerac za Hrvatsku, iznudio ga je Mandić. Na vrata će stati Perez de Vargas. Neee, ma neeee.... Horvat nije zabio. Problem na problem, imamo i igrača manje zbog isključenja Brozovića, tonemo sve dublje.

38' - Sada su nam pobjegli i na plus pet. Na crti je bio Arino. Červar još uvijek ne traži time-out, uveo je mladog Joispa Šarca u napad.

37' - Sve prolazi Španjolskoj, zato što mi igramo mlitavo u obrani. Vraćaju se na plus četiri golom Entrerriosa. U napadu igramo 7 na 6, s dva pivota koja nisu aktivna kao inače na crti i izvlačenju van.

36' - Konačno smo zabili prvi pogodak u drugom dijelu, Karačić nastavlja gdje je stao i on je naš lider protiv Španjolaca,

36' - Igramo sad s dva pivotmena i sedam u napadu. No, Karačić promašuje.

35' - Karačić svojom individualnom kvalitetom zabija za 12:15. Igramo sad 6-0 obranu.

Galerija

35' - Dušebajev zabija za +4 Španjolske (11:15). Ovo sad nikako ne izgleda dobro

32' - Dobili smo brza dva gola. 11:14 za Španjolsku.

31' - Odmah smo propustili priliku za izjednačenje. Pokušao je Horvat s desnog vanjskog u tandemu s Karačićem i Stepančićem, no nažalost sprint s desnog vanjskog na lijevog i šut nisu rezultirali golom za Hrvatsku jer su Litvanci Zlaji i sudili korake. Dujebajev na drugoj strani precizan. Plud dva je za Španjolsku.

31' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Hrvoje Horvat je nakon završetka prvog dijela RTL-ovojInes Godi na terenu kazao:

"Radila nam je problem njihova dublja zona prema Karačiću, sa 6-0 smo se i dobro nosili, ali kasnije smo pali. Moramo pojačati dodavanja prema crti, moramo ih napadati ne samo igračem koji ima loptu, nego i onima koji ju nemaju, promjenama pozicija moramo doći do zicera i lakih golova. Trebamo igrati jaku obranu i strpljivo čekati svoje šanse, ne smijemo žuriti", rekao je Hrvoje Horvat, pomoćnik izbornika Červara na poluvremenu.

Gotovo je prvo poluvrijeme: Imamo problema u obrani. Iako smo se dobro branili većim dijelom prvog poluvremena, pali smo na crti. U napadu moramo raditi bolje prijelaze, mijenjati mjesta. Dok smo to radili, vodili smo dva razlike. Hrvatska je nažalost u zadnjim trenucima prokockala svoju prednost koja ja mogla biti i veća, samo da je bilo strpljenja. S plus dva smo došli na minus jedan, ali ostaje još 30 minuta gdje možemo sve još okrenuti u svoju korist. Igor Karačić i Marin šego bili su naši najbolji pojedinci u prvom dijelu.

Galerija

30' - Prošao nam je Aguinagalde, Španjolska ima prednost pola minute prije poluvremena. U posljednjem napadu Mamić gađa gredu, šteta.

27' - Igor Karačić zabija svoj 6 gol na utakmici. 11:10.

26' - Španjolci se vraćaju. 10:10.

26' - Sole je zabio s krila, suci će ići gledati situaciju od ranije u kojoj je s leđa Mandić gurnuo Sarmienta. Bit će to dvije minute isključenja za naše lijevo krilo. Imali smo jedno vrijeme dva igrača manje, izjednačili su Španjolci na prazan gol.

25' - Sedmerac i za Kauboje sada. Mamić je fauliran na šutu. Horvat zabija!

23' - Izgubili smo loptu, Dujšebajev lagano zabija pored Šege za 8:7. Evo i prvog time-outa danas u utakmici.

24' - Duvnjak je napravio prekršaj za 7 metara. Ašanin je to obranio... Ali vraćaju to suci i Gomez Abello to zabija iz drugog pokušaja. Bili smo jako blizu da se obranimo. Šteta...

23' - Karačić zabija pet gol iz pet pokušaja. 5/5. 100 %. Bravo Igore kralju!

22' - Aguinagalde radi prekršaj u napadu. Ljute se Španjolci.

22' - 5/11 Marin Šego. Vruć je danas.

21' - Greda Solea iz sedmerca, imamo sad sreće! A onda i obrana Šege, skinuo je čisti zicer s crte.

21' - Brani Šegooo, pogodio je gredu igrač Španjolske.

19' - Horvat je zaustavljen prekršajem. Šipić nakon nastavka igre zabija. Kakva akcija. Karačić je sjajno fintirao i dodao Šipiću, koji je primio loptu s čovjekom na leđima, okreće se i zabija.

17' - Luka Stepančić zabija za 7:6.

17' - Entrerrios izjednačuje na 6:6. Imali smo priliku pobjeći na dva gola dva puta, ali ih nismo iskoristili.

15' - Zlaja zabija sedmerac. Bravo majstore, vraćamo se na dva razlike. 10:8 za Hrvatsku.

13' - Marko Mamić zabija za 6:5 Hrvatske. Bravo Marko, povedi nas prema pobjedi. Nadamo se da smo protiv Čeha dobili Mamića. On je dosad bio najveći dužnik. Igračina stopom u ruci za koji se nadamo da je naštiman.

10' - Simultanka Igora Karačića. Vuče nas naš najbolji rukometaš, prema posljednjem izboru.

10' - Prvi pogodak Figuerasa s crte danas, Španjolci drže prednost u igri gol za gol. I onda još jednom Karačić, četiri gola su njegova od prvih pet naših.

9' - Prva obrana za Marina Šegu, ali smo bili brzopleti u napadu i to ne smijemo raditi, moramo biti koncetrirani. Prvo isključenje sada i u našim redovima, Musa nije dobro ispratio Tomasa u toj španjolskoj rotaciji.

9' - Španjolci igraju svoju igru, brzu na pivote, s rotacijama na obje strane.

7' - Španjolci su iskusni rukometaši, najstarija reprezentacija na Euru. No, odolijevaju svim naporima i igraju sjajno.

7' - Prošao je sada i Raul Entrerrios na crti, vodi Španjolska 3:4. Novo isključenje u španjolskoj momčadi, Sole mora van zbog krive izmjene. Pola minute smo imali dva igrača više.

Galerija

6' - Karačić zabija za 3:3.

5' - Suci kažu da Canellas ide van iz igre. Dobio je dvije minute zbog rušenja Igora Karačića. Prvo isključenje na utakmici. Nije to bio tako grub prekršaj, ali dovoljno za dvije minute.

2' - David Mandić promašio je čisti zicer. Ne smijemo propuštati čistu priliku, igramo protiv prvaka Europe iz Hrvatske 2018.

2' - Ne iskorištavamo prvi napad, idu Španjolci u svoj.

1' - Prolaze Španjolci prelagano. Sarmiento zabija za 1:0.

1' - Počela je utakmica. Sretno Kauboji.

15.50 - Dame i gospodo, spremite se na igru živaca.

15.45 - "Znamo da ćemo morati odigrati onakvu utakmicu kao protiv Nijemaca. Luka Cindrić je napravio zagrijavanje i odluka će se sad donijeti, ali nećemo ništa riskirati. Mi jednim okom gledamo prema poufinalu, ali hoćemo iz Austrije otići s pobjedom. Sigurno ta njihova tika - taka u napadu, kao Barcelona u nogometu, i to iskustvo im daje mirnoću. Jako malo griješe", kazao je Hrvoje Horvat za RTL, pomoćnik Line Červara.

15.43 - Malo je do utakmice. Ova je utakmica bitna zbog toga što, ako izgubimo, vjerojatno ćemo u polufinalu ići na Norvešku, koja je prvoplasirana momčad u grupi 2.

15:10 - Nikša Kaleb javio se iz Beča.

"Španjolska je sama po sebi veliki motiv. Gledajući taktički priželjkujem 5:1 obranu s Dušebajevim. On bi nam bio šansa u napadu. Onda im možemo kroz sredinu postići puno jednostavnijih golova. U drugoj skupini najviše šanse ima Mađarska. Norveška je favorit protiv Slovenije. Vidjet ćemo hoće li Norveška kalkulirati s obzirom da se taj susret igra nakon našeg. Vjerujem da se oni više pribojavaju nas nego Španjolaca", rekao je Kaleb. Potom je progovorio o tome što očekuje od Červarove momčadi i kakav taktički pristup što možete poslušati na snimci ispod.

15: 03 -Bivši španjolski rukometaš XaviPascual izjavio je prije utakmice kako su Norveška, Hrvatska i Španjolka do sada najviše pokazali na Euru, ali da to ništa ne znači u polufinalu. TalantDušebajev dodao je kako je ovo ključna utakmica jer će odlučiti poredak u skupni što je bitno jer svi žele izbjeći Norvežane u polufinalu.

14:28 - Luka Cindrić je zbog ozljede lista i gležnja protiv Njemačke propustio Češku. Vijesti iz Austrije govore da će ga izbornik koristiti za ovaj susret.

14:27 - Ribera je za ovu utakmicu odlučio poštedjeti Ángela Fernándeza, najboljeg španjolskog strijelca na turniru s 26 golova. Razlog je viroza. Umjesto njega u sastavu je Dani Dušebajev.

14:23 - Pogled u svlačionicu.

14:10 - Reprezentacije Hrvatske i Španjolske u srijedu u 16 sati odigrat će svoju posljednju utakmicu u skupini I na Europskom prvenstvu u rukometu. Te reprezentacije već su osigurale mjesto u polufinalu, samo nije poznato na kojim pozicijama će završiti skupinu. Pobjednik utakmice u polufinale ulazi s prve pozicije i tamo će igrati s drugoplasiranim iz skupine II, dok će drugi igrati s prvim iz druge grupe.

Cijelo kolo u jednom danu

Na RTL-u uoči utakmice Hrvatske i Španjolske moći ćete pratiti emisiju ‘Vrijeme je za rukomet’, a nakon utakmice i završnu analizu dvoboja od strane naših legendi Pere Metličića i Drage Vukovića.

U srijedu se igraju sve utakmice zadnjeg kola u obje skupine, a sve ih možete pratiti na kanalima RTL-a.

Image
Image

Srijeda, 22. siječnja

16.00 Hrvatska - Španjolska (RTL) 16.00 Portugal - Mađarska (RTL Play) 18.15 Bjelorusija - Austrija (RTL play) 18.15 Norveška - Slovenija (RTL 2) 20.30 Češka - Njemačka (RTL Play) 20.30 Island -Švedska (RTL)

Sve ove utakmice bit će također dostupne na RTLplayu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo