Fantastični Kauboji zgazili i Mađare!

Hrvatski rukometaši odigrali su još jednu sjajnu utakmicu na Olimpijskim igrama u Londonu. Upisali su Hrvati i treću pobjedu u isto toliko nastupa, sa 26:19 (11:9) su pobijedili Mađarsku.

2.8.2012.
15:32
VOYO logo

U niti jednom trenutku meča Mađarska nije imala vodstvo protiv izabranika Slavka Goluže. Samo jednom, pri 1:1, Mađarska je imala remi, što najbolje govori kakva je to bila utakmica i tko je dominirao od početka do kraja.

Istina, u prvom dijelu je Hrvatska najčešće imala samo dva gola prednosti, ali je početkom nastavka, od 12:10, Hrvatska pobjegla na 15:10 i tako počela polako lomiti suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća je prednost na utakmici bila ona od čak sedam pogodaka razlike (20:13), čime je zaokružena još jedna zbilja prvorazredna predstava hrvatskih rukometaša koji se iz nastupa u nastup predstavljaju kao jedni od glavnih kandidata za olimpijsko zlato.

U hrvatskoj igri opet nije bilo previše rupa, a kada su strijelci u pitanju opet se najviše istaknuo Ivan Čupić sa sedam pogodaka. Četiri su dodali Domagoj Duvnjak i Igor Vori, a tri Manuel Štrlek i Zlatko Horvat. Kod Mađarske su najbolji bili Nagy i Csazsar s po četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi ispit za Hrvatsku je ogled s Danskom u subotu (17.15 sati), gdje će se odlučivati o prvom mjestu u skupini.

KRAJ UTAKMICE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Svoj prvi pogodak zabio je i Ivano Balić, rezultat 26:19.

58' - Imamo igrača manje, ali to nam ne smeta. Vuković i Vori odigrali su sjajnu akciju, a potonji je zabio novi pogodak za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Prošla je na crtu odlična lopta za Nagyja koji zabija iz teške pozicije. Uz to, još je i iznudio isključenje Buntića.

55' - Csaszar je zabio iz sedmerca za minus pet, a onda je svoj treći pogodak zabio Horvat. Bio je to sjajan lob.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Alilović je skinuo udarac Pereza, a u kontri zabio Horvat. Koljar je na žalost odmah u idućem napadu zaradio isključenje, a onda je Mirko skinuo dva čista zicera.

51' - Evo pogotka i Drage Vukovića, Hrvatska ponovno ima plus šest, ali na drugoj strani zabio je Vadkerti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Gulyas zabija za 21:16.

47' - Mocsai je jedni raspoloženi Mađar, zabija svoj novi pogodak i vraća na šest razlike. Csaszar zabija iz sedmerca 15 mađarski gol. No, na drugoj strani svoj prvi zabija Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46 - Čupić zabija iz sedmerca i podiže na sedam pogodaka prednosti. Hrvatska je počela gaziti!

43' - Ilyes zabija za Mađare, ali s druge strane mrežu trese Štrlek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' - Hrvatska je zabila s igračem manje, točnije u same rašlje odsjela je bombetina Duvnjaka.

40' - Imali smo priliku otići i na plus šest, ali priliku nije iskoristio Kopljar. U nastavku akcije Gojun je zaradio dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - Gol! Duvnjak vraća na pet ralike, 17:12!

37' - Ponovno je pet razlike za Paklene, novi pogodak je zabio Štrlek, ali Moscai je ušao u seriju pogodaka. Ne daju se Mađari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - Kopljar zabija za 15:10, ali pogotkom na drugoj strani uzvraća Moscai. 34' - Hrvatska po prvi put ima četiri pogotka razlike, novi pogodak Čupića.

32' - Novi pogodak Vorija i nova obrana Alilovića. 13:10 za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' - Krenuo je nastavk susreta. Odmah sjajna obrana Mirka Alilovića, a u kontru je pobjegao Čupić i zabio svoj peti pogodak. Ipak, odmah u sljedećem napadu zabija Nagy.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' - Moscai zabija deveti pogodak za Mađarsku.

27' - Schuch je ponovno zaradio isključenje, a Čupić zabio iz sedmerca. Na drugoj strani ponovno zabija Hersanyi. Ipak, ponovno je plus tri, Čupić zabija svoj četvrti pogodak na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' - Evo gola! Balić je ukrao jednu loptu, produžio za Duvnjaka koji zabija za 9:6. No, na drugoj strani zabija i Hersanyi.

25' - Već skoro pet minuta nema pogodaka, ali ima isključenja. Vori je završio na klupi na dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' - Vuković je razadio prvo isključenje za naše, a iz sedmerca je zabio Csaszar.

18' - Uspjeli smo iskoristiti igrača više tek na samo kraju. Svoj drugi pogodak iz sedmerca je zabio Čupić. Alilovićbrani na drugoj strani, krenula je kontra, lopta je došla do Štrlekakoji nesebično dodaje za Kopljara, a ovaj zabija. Tri razlike za Hrvatsku (8:5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16' - Prvo isključenje na utakmici zaradio je Mađar Schuch.

15' - Prvi pogodak Lackovića na utakmici. Pakleni opet imaju dva gola razlike, no Ivancsik odmah zabija na drugoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13' - Štrlek ponovno diže na dva razlike, ali Nagyo dmah zabija i vraća Mađare na minimalni zaostatak.

12' - Pet minuta nije bilo pogodaka, nekoliko brzopletih akcija naših rukometaša na jednoj strani, nekoliko obrana Alilovića na drugoj. No, onda je Duvnjak poslao sjajnu lotu za Vorija koji zabija za 4:2. U idućem napadu zabija Csaszar.

7' - Dvije brze kontre i dva pogotka s krila, Čupića i Štrleka. Hrvatska ima 3:1. No, Mađari zabijaju u sljedećem napadu.

3' Sjajna obrana Alilovića koju nismo iskoristili i napadu. Mađari su potom došli do izjednačenja.

1' - Susret je počeo, a već u prvom napadu Vori dovodi Hrvatsku u vodstvo!

Nakon Južne Koreje na semaforu je pisalo 31:21, nakon Srbije 31:23, a rukometni navijači s nestrpljenjem očekuju novi dvoboj GolužineHrvatske na Olimpijskim igrama. U 3. kolu skupine B, našima će se suprotstaviti jaka Mađarska, koja je u prvom, neizvjesnom susretu minimalno izgubila od Danaca, a potom uz dosta muke svladala Južnu Koreju.

Mađare predvode 40-godišnji Kubanac Carlos Perez i 36-godišnji Nandor Fazekaš, i jedna su od najstarijih reprezentacija na turniru, ali i naši stari poznanici. Većinu reprezentacije čine igrači iz dva najveća mađarska kluba - Veszprema i Pick Szegedam, a najjači adut u inozemstvu svakako im je Barcelonin 'bombarder' Laszlo Nagy.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo