KVALIFIKACIJE ZA EP / Hrvatske rukometašice u Rumunjskoj igraju važnu utakmicu za EP

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Prvu kvalifikacijsku utakmicu hrvatskih rukometašica u kvalifikacijama za EP protiv Rumunjske u gradu Bistrița od 16.30 mogli ste gledati na platformi Voyo u prijenosu UŽIVO i pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr

28.2.2024.
15:41
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija izgubila je u dramatičnoj utakmici na gostovanju od Rumunjske 26:24 i upisala prvi poraz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Nakon što su obje reprezentacije u dva uvodna kola pobijedile Grčku i Bosnu i Hercegovinu, Hrvatska i Rumunjska će u iduća dva međusobna susreta, po svemu sudeći, odlučiti tko će biti pobjednik skupine, odnosno dobiti mogućnost nešto lakšeg ždrijeba na Europskom prvenstvu koje potkraj godine zajednički organiziraju Mađarska, Austrija i Švicarska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacije za EP 2024.

Rumunjska, Bistrița, početak u 16.30

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OVDJE možete u izravnom prijenosu gledati utakmicu

Rumunjska - Hrvatska 26:24

Rumunjke su imale prvi napad i odmah povele, Lazslo je zabila za 1:0, a naše djevojke pokušale su odmah uzvratiti no bezuspješno jer udarac Mičijević nije bio precizan. Nakon toga Rumunjke ne griješe u napadu i Lazslo ih novim golom odvodi na 2:0. Potom nismo iskoristili još jedan napad, treći ukupno na ovoj utakmici i Rumunjke su iz kontre otišle na 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi gol Hrvatska je zabila tek nakon četiri i pol minute igre, nakon dobre akcije zabila je Blažević. Nakon toga smo se dobro obranili i zabili drugi gol u nizu te stigli na samo gol zaostaka (3:2).

Nakon toga neko vrijeme nije bilo gola, obrane su dobro funkcionirale, a istaknula se naša vratarica Tea Pijević koja je u osmoj minuti sjajno skinula sedmerac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su dugo mreže mirovale, Mičijević je u 11. minuti izjednačila na 3:3 snažnim udarcem s devet metara, no Rumunjke se odmah u sljedećem napadu vraćaju u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo izjednačenje vidjeli smo u 13. minuti kada je Mičijević fenomenalno uposlila Katarinu Ježić koja zabija za 4:4. No, niti taj rezultat nije dugo stajao na semaforu jer su Rumunjke vrlo brzo stigle do novog gola. Naše djevojke su nakon toga dobrim obranama zaustavljale protivnice i u 16. minuti izjednačila na 5:5, zabila je Prkačin. Ali, kako to bila u ovoj utakmici, Rumunjke odmah uzvraćaju i zabijaju za novo vodstvo, a pola minute kasnije zabijaju još jedan gol i odlaze na + 2. Blažević je potom pogriješila u obećavajućoj situaciji, a do novog smanjenja zaostatka stigli smo u 20. minuti, kada je zabila Sara Šenvald.

Nakon toga Hrvatska je upala u novu crnu rupu i u 22. Rumunjke opet dostižu svoju najveću prednost u ovoj utakmici, plus tri (9:6). Odmah nakon toga Šenvald smanjuje zaostatak na 9:7 i nakon toga samo se mogli potpuno primaknuti, no rumunjska golmanica istaknula se bravuroznom obranom. Rumunjke se nakon toga vraćaju na +3, da bi odmah naše reprezentativke smanjile na 10:8. U 25. minuti Posavec nas je sjajnim golom dovela na - 1, nakon čega su naše djevojke opet loše reagirale u napadu i Angela Stoica zabija za 11:9. U 29. Rumunjska odlazi na +3, zabila je Lorena Ostase. Hrvatska brzo uzvraća preko Prkačin koja nas s dva gola dovodi na 12:11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj završnici ponovno su naše djevojke bile nepažljive pa Ostase zabija za 13:11 i tim je rezultatom završeno prvo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je odlično otvorila nastavak, omah je Prkačin zabila za -1, a Rumunjke se ekspresno vratile na +2 preko Stoice. Naše rukometašice opet su tada upale u krizu, bespotrebno griješile i Ostase zabija za 16:13. Ništa u tim trenucima nije išlo Hrvatskoj, rumunjska golmanica Bianca Curmenț čudesno je skinula sedmerac i u 35. Rumunjke odlaze na +4, njihovu najveću prednost u utakmici. Potom smo vijeli još nekoliko pogrešaka s obje strane, a Hrvatska je u 36. smanjila na -3, zahvaljujući Kristini Prkačin, koja je u tim trenucima bila najbolja naša igračica. U 40. Rumunjke su došle do najveće prednosti, za +5 zabila je Ostase i Ivica Obrvan odmah je zvao time-out u kojemu je 'očitao lekciju' svojim igračicama.

Birtić je u 41. zabila za 19:15, a Seraficeanu iz sedmerca odmah vraća na +5. Nakon toga igralo se gol za gol, prvo je Dejana Milosavljević smanjila pa Stoica brzo vratila na + 5. Potom je Popović smanjila da bi Seraficeanu smanjila. Birtić je pogodila za 22:18 u 43. minuti, a nakon toga Ostase uzvratila i zabila za 23:18.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posavec je potom opet smanjila na - 3, a Milosavljević u 50. odlično zabija za 23:20 i nakon dugo vremena primakli smo se na tri gola zaostaka. Nakon toga igrao se rastrgano, ali smo se uspjeli primaknuti na - 1 zahvaljujući golovima Birtić i krasnoj obrani Ivane Kapitanović. Stoica u 55. vraća Rumunjke na +2, imale su šansu i potpuno se odlijepiti, no Kapitanović je tada obranila nakoliko jako teških lopti. Naša golmanica nije ništa mogla tri minute prije kraja kada ju je Mihai majstorski lobala i zabila za 26:23.

Milosavljević je u 59. smanjila iz sedmerca na 26:24, a do kraja utakmice Hrvatska nije uspjela smanjiti zaostatak i tim je rezultatom završen susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku u idućem kolu, 3. ožujka u Koprivnici očekuje novi ogled protiv Rumunjske, a do konca kvalifikacija igrat će i na gostovanju protiv Grčke 3. ili 4. travnja, te kod kuće protiv BiH 7. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u dvije utakmice protiv Rumunjske može napraviti veliki korak prema prvom mjestu. Dvoboje 28. veljače od 16.30 i 3. ožujka od 17.00 pratite na Voyo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo