Izdalo ga srce / Tužna obljetnica: Prije godinu dana svijet je zauvijek napustio Zlatko Saračević

To poslijepodne Saračević je vodio utakmicu rukometašica Podravke u derbiju protiv Lokomotive, koju su one pobijedile.

21.2.2022.
10:45
VOYO logo

21. veljače 2021. jedan od najvećih ikona hrvatskog rukometa, Zlatko Saračević, preminuo je nakon što je doživio zatajenje srca. Danas, godinu dana nakon tragedije, sjećamo se legendarnog Sarača.

To poslijepodne Saračević je vodio utakmicu rukometašica Podravke u derbiju protiv Lokomotive. One su osigurale veliku pobjedu koja im je pomogla osvojiti titulu, a nitko nije mogao naslutiti što će se poslije desiti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saračević se vraćao kući zajedno s trenericom golmana Barbarom Stančin, koju je prevozio, a tijekom crvenog svijetla na raskrižju Saračeviću je pozlilo. Stančin je istovremeno nazvala hitnu pomoć.

Hitna intervencija 40 je minuta pokušavala reanimirati svjetskog i olimpijskog prvaka koji je preminuo u 60. godini života. Sarač je to popodne ostavio i posljednji intervju u karijeri, u kojem je čestitao svojim rukometašicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitam svojim curama što su izdržale sve pritiske i sve što se događa oko nas i pokazale da su prave," rekao je tada.

Saračević je bio jedan od ključnih figura na RTL-u tijekom rukometnih prvenstava. Zajedno s Filipom Brkićem komentirao je utakmice, uključujući i nezaboravnu pobjedu s 14 razlike protiv Poljske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo