TUGA U VARAŽDINU: / Zagrebaši ostali na korak do senzacionalnog uspjeha

Image

Rukometaši PPD Zagreba nisu se uspjeli plasirati u finale završnog turnira SEHA lige koji se igra u Varaždinu, oni su u petak u polufinalu izgubili od skopskog Vardara sa 24-26 (10-12).

1.4.2016.
22:31
VOYO logo

Početak utakmice protekao je u vrlo lošoj igri Zagreba u napadu, nakon što je Mandalinić pogodio za 1-0 u 2. minuti, hrvatski prvak čak 13 minuta nije poentirao, te je Vardar stigao do vodstva 4-1, a makedonski sastav je prednost držao do kraja prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Vardara od 12-10, da bi početak nastavka bio najbolje razdoblje u igri Zagreba koji je serijom 6-2 stigao do vodstva 16-14. No, Vardar je uzvratio serijom 3-0, te se do 52. minute igralo gol za gol do rezultata 19-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada se dogodio vjerojatno ključni trenutak susreta, Leon Šušnja je napravio prekršaj za dvije minute isključenja uz sedmerac za Vardar. Makedonski sastav je tu situaciju iskoristio za odvajanje na 21-19, kasnije i na 23-20. U završnici dvoboja slovački suci su pokušali pomoći Zagrebu da se vrati u utakmicu isključivši nekoliko igrača Vardara, pa je hrvatski prvak neko vrijeme imao i dva igrača više na terenu, ali do preokreta nije došlo.

Ključni trenutak

Zlatko Horvat postigao je šest golova za PPD Zagreb, no pet iz sedmeraca, dok su po četiri dodali Tin Kontrec i Luka Šebetić, dok je šest golova, od toga također pet iz sedmeraca za Vardar postigao Dejan Manaskov, a pet je dodao Aleks Dušebajev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom polufinalu je branitelj naslova, mađarski Veszprem svladao Meškov iz Bresta sa 24-21 (20-20, 6-11) boljim izvođenjem sedmeraca. Sa po pet golova najefikasniji kod Veszprema bili su Laszlo Nagy i Cristian Ugalde, dok su po četiri gola za Meškov postigli Dmitrij Kamišik, Rastko Stojković, Aleksandar Tjumencev i Sergej Šilovič.

PPD Zagreb će tako u nedjelju igrati za treće mjesto protiv bjeloruskog Meškova iz Bresta od 16.30 sati, dok će u finalu od 19 sati igrati Veszprem i Vardar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo