SILVIO IVANDIJA BEZ DLAKE NA JEZIKU: / 'Neki žele reći 'kako je sad on tako iznenada trener u Zagrebu...'

Image
Image

Hrvatski prvak PPD Zagreb u srijedu u sklopu 7. kola Lige prvaka u varaždinskoj Areni dočekuje aktualnog prvaka Europe Kielce.

15.11.2016.
7:22
VOYO logo

Bit će to najveći ovosezonski izazov za Zagrebaše, protiv momčadi koja u svojim redovima ima čitav niz kvalitetnih igrača poput vratara Szmala, Jureckog, Karola Bieleckog, Štrleka i drugih. Poljska momčad i ove sezone juriša na europski tron.

KAKVA DRAMA U NJEMAČKOJ: Zagrebaši u ludoj završnici ostali korak do ogromne senzacije

PPD ZAGREB SELI IZ ZAGREBAČKE U VARAŽDINSKU ARENU: ‘Domaćini su dali maksimum’

Kielce veliki izazov za Zagreb

"Kielce u mom Varaždinu gdje sam ja dvije godine bio trener prije dolaska u Zagreb za nas je velika utakmica. Mislim da je odabir grada pravi, Varaždin je već pokazao da prati Zagreb i sigurno da ćemo biti maksimalno angažirani u tom dvoboju. Nadam se da ćemo popraviti greške iz susreta protiv Rhein-Neckar Löwena u Frankfurtu. Oni nisu u najboljem ritmu, zadnja dva sraza izgubili su s velikim rezultatom. Iskreno se nadam da se nisu stigli oporaviti i da niti u srijedu neće izaći iz tog lošeg ritma u kojem se nalaze", kazao nam je trener PPD Zagreba Silvio Ivandija i osvrnuo se na spomenuti susret protiv Rhein-Neckar Löwena u kojem su Zagrebaši čitavo vrijeme, svih 60. minuta, lovili prednost Nijemaca, u kojem je sudac donio nekoliko odluka na štetu Zagreba i u kojem su u drugom poluvremenu gubili i sa 6 golova razlike (21-15), da bi na kraju na krilima fantastičnog Stipe Mandalinića koji je postigao devet golova, došli u priliku uzeti bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, 12 sekundi prije kraja Zagreb je imao napad za izjednačenje, ali ga nije iskoristio. Lopta je bila u rukama Mandalinića koji nije vidio na crti Kontreca, kao niti Vorija iza leđa. No što je, tu je.

Image
Image

Silvio Ivandija

'Nismo se najbolje snašli u startu protiv Löwena'

"Tako je, što je, tu je. Sigurno da je moralo biti bolje. I moralo je biti bolje. Pogotovo otvaranje utakmice. Imali smo jednu rupu igre vanjskih igrača. Ipak vanjski igrači određuju igru momčadi. Mislim da se nismo najbolje snašli na samom startu. Nismo bili okomiti niti konkretni prema golu. U prvom poluvremenu sam u jednom trenutku bio primoren tražiti vanjsku postavu koja bi se razigrala, pa smo čak u jednom trenutku igrali s dva pivota bez krila. No, kad je Stipe Mandalinić uhvatio svoj ritam, kad smo krenuli s boljim protokom lopte i kad smo postali konkretniji, ipak smo došli u jednu dobru situaciju i približavali se korak po korak Nijemcima", objasnio je Ivandija koji je svojim dolaskom na klupu Zagreba prije manje od mjesec dana probudio momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Probudio momčad

"Haha, jesam, to mi je i posao. Za sad smo uspješno krenuli u tom smjeru. I da se dogodi koje razočarenje, ne trebamo to tako dramatično shvaćati nego trebamo sve gledati u vidu skupljanja iskustva. To je mlada momčad, potentna koja će iz mjeseca u mjesec samo rasti. Ono što sam ja na početku rekao da imamo ekipu koja se može nositi sa svakim. Vidite i taj Kielce je izgubio na svom terenu od Löwena. A mi smo bili do kraja u egalu s njima na njihovom. Vardar smo pobijedili. Sve su to dobre momčadi. Mislim da je motivacija do zadnjeg trenutka susreta ključna. I uvijek se nekako vrati. Momčad je takva kakva je. Neki se još igrači vraćaju. Očekujem da se Pavlović oporavi za nekih mjesec, mjesec i pol dana. Imamo dosta svjetlih točaka, kvalitetnih rješenja i smatram da će to sve ići na bolje u budućnosti".

Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl
Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl

No na početku sezone nije dobro izgledalo. Zagreb je u Ligi prvaka zaredao s porazima. Redom su bodove hrvatskom prvaku uzimali Celje na svom terenu, Szeged u Zagrebu, Kristianstad u Norveškoj i Meškov Brest u Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Odlaskom nekoliko igrača Zagreb je pao u igri'

"Zna se da je Vujović ostao bez nekoliko igrača koji su napustili klub. I jednostavno je došlo do pada u igri u Ligi prvaka. Kvaliteta je izgubljena odlaskom Ivića, Stepančića, Mihića, ozljedom Pavlovića. To su sve stvari koje naruše jedan ritam u momčadi".

Atmosferu u momčadi i klubu općenito narušio je i sam odlazak Vujovića. Ili bolje reći, Vujovićev odlazak šokirao je klub i Upravu doveo u situaciju da mora promptno naći novog trenera. Sportski direktor Božidar Jović i sam je bio rekao kako ih je to iznenadilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vujović je svoju odluku o napuštanju Zagreba objasnio kao sporazumni dogovor i kako klubu i momčadi treba, u trenutku kad Zagreb nema baš najsjajnije rezultate, trener koji će biti 24 sata na raspolaganju klubu i igračima i kako je on zbog angažmana u reprezentaciji Slovenije podijeljen na dva posla. To je bio objasnio riječima:

"Nemoguće mi je ispoštovati sve ono što Zagrebu u ovom trenutku treba".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je pomalo čudno, ako se uzme u obzir da je par dana nakon sporazumnog dogovora o odlasku iz kluba već vodio pregovore s mađarskim Veszprémom.

'Pretjerano je da se ne može voditi klub i reprezentaciju'

"Malo je možda i pretjerana ta definicija da se ne može voditi i klub i reprezentaciju. Jer i sad ima trenera koji rade u klubu i vode reprezentacije. Moraš si posložiti neke stvari. A ako je on to smatrao nekim opterećenjem za sebe ili je radio uslugu klubu, evo sad je samo fokusiran na Sloveniju i vjerojatno će s njima ostvarivati bolje rezultate bez pritiska u Zagrebu. Mislim da se sve može, samo se treba dobro organizirati. I ja sam pet godina radio paralelno 'dva posla', tako da znam da se može", iznio je svoje mišljenje trener zagrebačkog sastava i otkrio kako je došlo do trenerskog poziva u klubu koji je, ruku na srce, sve iznenadio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Kontaktirao me prvi Božidar Jović, pozvao u klub i s njim sam se sve dogovorio. Razgovori su protekli u najboljem redu i tu sam gdje jesam. Moram priznati da je moja želja oduvijek bila voditi Zagreb. Neki žele reći 'kako je sad on tako iznenada trener u klubu", ali smatram da imam dovoljno iskustva za taj posao. Već 14 godina sam trener, od toga 6 godina paralelno vodim selekcije i klub. Tako da...", dao je do znanja Ivandija i progovorio o Mandaliniću koji se, njegovim dolaskom, nametnuo kao lider momčadi.

Mandalinić izrasta u lidera momčadi

"Mandalinić je bio u toj selekciji 92. godište koja je samnom osvajala u pet natjecanja četiri medalje. Jako se dobro poznajemo i mislim da je Stipe slobodniji. Makar i ja u njegovoj igri tražim dlaku u jajetu da bude još bolji, precizniji jer on u svojoj igri još može napredovati. Izrasta u lidera. Ima tu još prostora za napredak, ima tu još i nekih oscilacija. Ali ne treba Stipi tražiti dlaku u jajetu u svakoj utakmici. Treba ga pustiti, on će sam doći na jedan nivo i za osvajanje medalja u selekciji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

No, Mandalinić sam sebi traži dlaku u jajetu. Jako je samokritičan. I sam je nakon poraza od Löwena kazao kako se on osjeća odgovornim za poraz jer je lopta u posljednjim sekundama tog dvoboja bila u njegovim rukama i kako preuzima odgovornost jer nije vidio Kontreca na crti. A čovjek je s devet golova sam iskreirao dramu njemačkom sastavu.

'Dječja bolest' Zagreba

"Možda on to smatra tako jer se zadnja lopta našla u njegovim rukama kad je ostao u prekršaju. Da je osjetio Vorija iza leđa, možda je mogao i asistirati ili dodati Kontrecu. To su te sitnice. No, on je imao veliku želju i hrabrost. To dovoljno govori o kakvom se igraču radi", istaknuo je Ivandija i objasnio "dječju bolest" Zagreba ove sezone, a to je lošije otvaranje utakmice i lošije prvo poluvrijeme. Zagrebački rukometaši u susret ulaze pomalo dizelaški. Posebno to vrijedi za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma to je zato što su mladi, pa možda i malo previše respektiraju svog protivnika. Sve će se to popraviti", završio je Ivandija.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo