NEVJEROJATNO / Francuska u jednoj od najluđih završnica prošla u finale

Image
Foto: Profimedia

Polufinale koje nikoga nije ostavilo ravnodušnim

26.1.2024.
17:30
Profimedia
VOYO logo

Francuska je prvi finalist Europskog prvenstva u rukometu nakon šokantne pobjede nad Švedskom. Regularni dio utakmice završen je bez pobjednika 27-27 (17-11), a nakon produžetaka Francuzi su bili bolji s 34-30.

Junak Francuske bio je Elohim Prandi koji je udarcem sa istekom vremena izjednačio rezultat i odveo Francusku u produžetke nakon što je Švedska bila na pragu senzacionalnog preokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi su autoritativno otvorili utakmicu i napravili veliku prednost već u prvom poluvremenu, a nakon 30 minuta igre vodili su sa 17-11. Ipak, Šveđani su odmor iskoristili kako bi skupili glave i krenula je njihova rapsodija.

U 52. minuti došlo je do potpunog preokreta kada je Claar zabio za 23-22 vodstvo Švedske, što znači da su Les Experts u 22 minute drugog dijela zabili tek pet pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švedska je tada izgledala nezaustavljivo, Francuzi su morali stizati dva pogotka minusa, a pola minute prije kraja bilo je 27-25 za skandinavsku reprezentaciju. Prvo je zabio Lenne za 27-26, a onda su Gottfridsonu suđeni koraci. Francuzi su poletjeli u napad, ali isti je zaustavljen na 11 metara od gola. Loptu je uzeo Prandi, a ostalo je povijest...

Nagnuo se u šase, rukom obišao cijeli živi zid i silovito od prečke pogodio u gol. Nastao je delirij s jedne, a očaj i nevjerica s druge strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je jasno kako će Francuska biti u boljoj poziciji za produžetke, prvo su gotovo sve izgubili, a onda su praktički završenu utakmicu ponovno vratili u život.

Šveđani su pali duhom, a Francuzi sve naplatili 7-3 serijom u produžecima i tako izborili finale u kojem čekaju boljeg iz ogleda Njemačke i Danske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice Europskog prvenstva gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo