EKSKLUZIVNO / Tin Lučin za RTL.hr najavio utakmicu između PPD Zagreba i Wisle Plock: 'Njima i nama je cilj prolaz grupe'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

PPD Zagreb protiv Wisle igra ključnu utakmicu Lige prvaka.

26.10.2022.
15:12
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je na Europskom prvenstvu prošle godine Hrvatsku pokosio koronavirus u reprezentaciji su se pojavila neka nova imena. Većinom su to bili mlađi igrači koji su posljednjih godina kucali na vrata reprezentacije, a Hrvoje Horvat im je u siječnju jednostavno morao pružiti priliku. Možemo reći kako je to jedna od boljih stvari koje su se dogodile za Hrvatsku reprezentaciju. Mladi igrači pokazali su da se na njih može računati i kako nema straha za budućnost.

Jedno od najvećih otkrića i jedan od naših najboljih igrača prošlo prvenstvo bio je Tin Lučin. Mladi vanjski igrač koji je potekao u Kozali i preko Zagreba i Ademar Leona došao do svog sadašnjeg kluba. Wisla Plock posljednjih je godina pravo otkriće na europskoj rukometnoj sceni. Polako izlaze iz sjene Kielcea i pokazuju da poljski klupski rukomet nije samo jedan klub. u Wisli igraju četiri sjajna hrvatska reprezentativca. Lovro Mihić, Leon Šušnja, Tin Lučin i Kristian Pilipović. Prošle sezone Wisla Plock zauzela je treće mjesto u Europskoj ligi. Za broncu su bili bolji od Nexea, no protiv domaćina Benfice u polufinalu nisu imali šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Stranče ušao si u Rude /

Priča o Rudaru: Klubu iz mjesta u kojem postoji samo rukometni klub i koje živi rukomet svaki dan u godini

PPD Zagreb dočekat će Wislu Plock u Areni Varaždin jer su iz zagrebačke morali iseliti zbog koncerta. Za RTL.hr ovaj susret je prokometirao Tin Lučin.Lučin je prošle sezone bio važan segment u obrambenom dijelu Wisle. Igrao je centarhalfa i pokazao da tu ulogu može odigrati na najvišoj razini. U Europskoj ligi prošle sezone zabio je 27 golova i podijelio 4 asistencije. U Poljskoj ligi zabio je 75 golova i podijelio 75 asistencija. Ove sezone u Ligi prvaka zabio je već 18 golova u 4 utakmice. U Poljskoj ligi ima 35 golova i 34 asistencije. Wisla je sjajno otvorila sezonu. U ligi su bez poraza i trenutno su na prvom mjestu lige koja je iz godine u godinu sve jača. U dobroj su situaciji i u Ligi prvaka.

"Mislim da zasad igramo dobru sezonu kako u ligi gdje smo bez poraza tako i u Ligi prvaka. Imamo 4 boda iz 4 utakmice, 2 pobjede i 2 poraza na teškim gostovanjima u Parizu i Magdeburgu." kazao je Tin Lučin za RTL.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Lučin nam je rekao što misli o ovogodišnjoj ligi prvaka i utakmici sa Zagrebom, a istaknuo je i najveći Zagrebov forte

"Svaka utakmica u Ligi prvaka je teška i bitna, a ova protiv Zagreba je od posebne važnosti jer i njima i nama znači puno za prolaz grupe što je naš i njihov cilj. Mislim da je Zagrebov najveći forte čvrsta obrana iz koje zabijaju dosta laganih golova. Bit će u svakom slučaju čvrsta utakmica s obje strane i bit će zanimljivo igrati protiv bivšeg kluba i suigrača iz reprezentacije što je za mene još jedan dodatan motiv."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica počinje u 18:45 u Areni Varaždin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo