'NIJE INVOLVIRAN' / Šprem: 'Stranac pokazuje da mi u Hrvatskoj više nemamo dobrih trenera'

'To je nešto za trenersku struku da se zapitaju gdje je u njima problem', rekao je stručni sukomentator RTL-a Goran Šprem

7.2.2024.
21:40
VOYO logo

Hoće li rukometna reprezentacija prvi put imati stranca za izbornika? Magnus Anderson, Dagur Sigurdsson, Raul Gonzalez - rukometna imena za koje bismo prijašnjih godina rekli - nema šanse, sada su navodno u igri. Vrijeme je - za novog izbornika. Goran Perkovac ispao je nakon samo jednog prvenstva pa su u kombinaciju za njegovo mjesto upali domaći i nekoliko stranih trenera.

Image
NIJE TO OČEKIVAO /

Perkovac smijenjen nakon neuspjeha na Euru. Poznati su glavni kandidati za novog izbornika

Image
NIJE TO OČEKIVAO /

Perkovac smijenjen nakon neuspjeha na Euru. Poznati su glavni kandidati za novog izbornika

Od hrvatskih kandidata najizglednija su dva bivša - Slavko Goluža i Lino Červar. U pregovorima je navodno nekadašnji najbolji trener svijeta, Islanđanin Dagur Sigurdsson, koji kao izbornik Japana zarađuje i milijun eura na godinu. Govori se i o Xaviju Pascualu, izborniku rumunjske reprezentacije. Među kandidatima je i Raul Gonzales, trener PSG-a, ali i Šveđanin Magnus Andersson. Ako izbor padne na nekoga od stranih trenera, prvi put bi rukometaše vodio netko tko nije iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prednosti bi bile da ne bi bio opterećen unutarnjim stvarima, pritiscima, s druge strane, stranac je stranac, nije duboko involviran u hrvatski rukomet i stranac je osoba koja pokazuje da mi u Hrvatskoj više nemamo dobrih trenera, to je nešto za trenersku struku da se zapitaju gdje je u njima problem", rekao je stručni sukomentator RTL-a Goran Šprem.

A novi izbornik vodit će momčad već u ožujku u Hannover na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Momčad će igrati protiv Austrije, Njemačke i Alžira. Do sutra Savez treba objaviti popis igrača do podneva ili ponoći, pa je vremena jako malo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nama treba rezultat'

"U periodu smo u kojem nemamo previše vremena ni za neke egzibicije ni za traženja, nama sad treba rezultat, prolazak kvalifikacija, nama trebaju dobre Olimpijske igre, nama treba dobar rezultat na Svjetskom, da se Hrvatska vrati na one staze na kojima je bila", pojasnio je Šprem.

Novi izbornik trebat će steći povjerenje svlačionice koje je izgubio Perkovac, dijelom svojim nepromišljenim izjavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemojte zaboraviti da dobar dio naših igrača igraju tu hrvatsku ligu, a ta hrvatska liga je izuzetno jaka da bi ja i Valter mogli igrati u toj ligi djelomično", rekao je za vrijeme Europskog prvenstva Perkovac koji je nakon smjene - bez komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kakav bi karakter trebao imati novi izbornik?

"Pobjednički, liderski, jedan tip osobe koji zna rukomet, koji osjeća igrače i koji može dovesti do uspjeha i medalje", rekao je Šprem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A taj novi lider, bio on hrvatski povratnik na klupu ili novi stranac na čelu reprezentacije, postat će 12. izbornik Hrvatske.

KSW 91 iz Češke 17. veljače ekskluzivno pratite na Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo