NEKI NOVI VJETROVI / Sigurdsson na prvom treningu promijenio uzvik 'iznad svih, Hrvatska'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Nažalost, i prije tog prvog okupljanja izbornik je suočen s prvom promjenom. David Mandić je ozlijeđen i neće biti na raspolaganju za kvalifikacije. Stoga je s liste pričuva pozvan Lovro Mihić

8.3.2024.
18:27
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Novi izbornik Hrvatske Dagur Sigurdsson u petak je okupio veći dio igrača na koje računa za skorašnje olimpijske kvalifikacije u Hannoveru gdje ćemo protiv Austrije, Njemačke i Alžira tražiti put u Pariz.

Image
BUDITE BRZI /

Uskoro kreće prodaja ulaznica za SP u rukometu: Prvih 100 kupaca bit će nagrađeno

Image
BUDITE BRZI /

Uskoro kreće prodaja ulaznica za SP u rukometu: Prvih 100 kupaca bit će nagrađeno

Reprezentacija je u 18 sati odradili prvi trening u Kutiji šibica. Nakon govora igračima novi izbornik je predložio novi uzvik. Umjesto dosadašanjeg 'iznad svih, Hrvatska', danas se moglo čuti 'berjast', što na islandskom znači boriti se. Što se samo treninga tiče, obilježile su ga desetominute dionice. Pa smo tako nakon zagrijavanja vidjeli kako se po deset minuta uvježbavaju obrana, napad, kontre…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, i prije tog prvog okupljanja izbornik je suočen s prvom promjenom. David Mandić je ozlijeđen i neće biti na raspolaganju za kvalifikacije. Stoga je s liste pričuva pozvan Lovro Mihić. On i Tin Lučin priključit će se reprezentaciji naknadno jer klub ih nije obvezan pustiti prije ponedjeljka kada službeno počinje EHF Team Week.

Zbog utakmica koje igraju za svoje klubove od petka do nedjelje pak, ali i ozljeda koje su imali u posljednje vrijeme, na izbornikovom radnom popisu, koji nije bio službeni, a dio medija ga je objavio, nisu se našli igrači poput Luke Cindrića, Verona Načinovića ili Ivana Martinovića. Oni tijekom vikenda imaju nastupe za svoje klubove, dvojica su dugo bila ozlijeđena i dobiju li dopuštenje klubova odnosno liječnika, priključit će se reprezentaciji u ponedjeljak na večernjem treningu, objavio je HRS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na okupljanju su se inače našli i Davor Ćavar, Zlatko Raužan, Maksimilijan Molc i Davor Gavrić koji nisu bili na širem popisu od 35 imena. Oni su pozvani da bi izbornik imao dovoljno igrača za trening do ponedjeljka. Inače, reprezentacija će imati jedan trening dnevno i to od 16.00 – do 18.00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hannover se putuje 13. ožujka u prijepodnevnim satima. Kao što je poznato od ranije, Hrvatska se nalazi u skupini 2 olimpijskih kvalifikacija zajedno s Njemačkom, Austrijom i Alžirom. Prvi susret ima 14. ožujka u 20.15h protiv Austrije. Dva dana kasnije čeka je Njemačka u 14.30 sati, a 17.ožujka igra se protiv Alžira u 16.45h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo