Kokice se pobjedom oprostile od Europe

Rukometašice Podravke Vegete su na oproštaju od europske scene ostvarile prvu pobjedu ove sezone u Ligi prvakinja.

13.11.2011.
22:37
VOYO logo

Utakmica je, kao i sve ostale na europskoj sceni, počela minutom šutnje za njemačku 47-godišnju braću blizance Bernda i Reinera Methea, koji su poginuli u automobilskoj nesreći u petak.

Tu večer trebali su suditi utakmicu u Balingenu, a u nedjelju dijeliti pravdu u utakmici B skupine između Krima i Larvika. Koprivničanke su odlično počele utakmicu protiv Viborga i povele su s 4:0, ali onda dugo nisu zabile gol, pa su se Dankinje brzo vratile u utakmicu te na odmoru vodile sa 14:13. U završnici su Kokice povele s 27:24 u 56. minuti, ali je Viborg s dva uzastopna gola vratio neizvjesnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Maja Kožnjak je 35 sekundi prije kraja pogodila za 28:26, a gošće su devet sekundi prije kraja iz sedmerca uspjele samo ublažiti poraz. Viborg je eventualnom pobjedom, ili čak i s jednim bodom, mogao osigurati nastavak natjecanja u Ligi prvaka. Naime, Larvik je u gostima pobijedio slovenski Krim s 22:19, pa je norveška ekipa, branitelj naslova prvaka u ovome natjecanju, prva na ljestvici sa 8 bodova, Krim i Viborg prikupili su po 6 bodova, ali Slovenke ostaju u Ligi prvakinja zbog boljeg međusobnog omjera, dok će Viborg u Kup kupova.

Podravka Vegeta završila je europsku avanturu s 4 boda. Uz malo više sreće, Podravka je vrlo lako mogla biti barem treća, a možda i među prve dvije ekipe. Sanja Damjanović predvodila je ekipu Podravke u pobjedi nad Viborgom s 10 golova, ali valja pohvaliti i Martu Žderić koja je obranila 17 lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podravka Vegeta – Viborg 28:27 Krim – Larvik 19-22 Redoslijed: 1. Larvik 8, 2. Krim 6, 3. Viborg 6, 4. Podravka Vegeta 4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo