Fokus na obrani /

Samokritični izbornik Horvat za RTL nakon pobjede: 'Moramo se dobro pozabaviti defanzivnim dijelom'

Hrvoje Horvat istaknuo je nakon pobjede nad Rusijom kako rezultat nije bitan koliko utisak na terenu. Posebno, ističe Horvat, bitna je obrana.

7.1.2022.
19:26
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija uspješno je svladala test ispred protiv Rusije uoči Europskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj. Najefikasniji igrač Kauboja bio je Ivan Martinović s čak deset pogodaka.

Unatoč izostancima izuzetno bitnih vanjskih igrača, Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, Hrvatska je komandirala čitavu utakmicu i uspješno se odvojila nakon svakog ruskog pritiska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šunjić briljirao na golu

Mate Šunjić istaknuo se kao najbolji hrvatski vratar nakon što je Ivan Pešić ostvario samo jednu obranu u čitavom prvom poluvremenu. Šunjić je, s druge strane, obranio šest udaraca i jedan sedmerac u drugom poluvremenu.

Izbornik Hrvoje Horvat izjavio je da fokus današnje utakmice nije bio na rezultatu, već dojmu na terenu. Kao i uvijek, Horvat ističe važnost obrambenog intenziteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utakmica nam rezultatski nije bila toliko bitna. Naravno da smo htjeli pobjediti, da su pobjede nešto što gradi ekipu i da s pobjedama ekipa raste, tako da taj dio smo zadovoljili. Sigurno ima prostora za napredak, obrana 5-1 nam nije bila dobra, ostavljali smo dosta prostora pivotu. U tranziciji su nam u prvom poluvremenu napravili dosta problema," izjavio je Horvat.

"Moramo se dobro, dobro pozabaviti defanzivnim dijelom jer je to ono gdje se grade prave stvari."

U subotu revanš

Izbornik je dodao da će se u sutrašnjem revanšu protiv Rusa isprobati i druge stvari, ali najbitnije je kakav će sastav istrčati na teren nakon ozljede Mandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Napravili smo si neke planove šta ćemo napraviti u prvoj utakmici, a šta ćemo staviti naglasak u drugoj utakmici. Imamo stvari koje će sutra biti drukčije, nagrade. Nemam tu sad puno komentara, jedna dobra trening utakmica gdje se pokazalo da nam ovakve utakmice trebaju, da se tu vidi dosta toga i da su zapravo najbolja provjera onoga što smo napravili do sad.

"Malo će ovisiti o sastavu kakav će sutra moći istrčat, vidite da je David Mandić dobio jaki udarac. Puno će toga taktički zavisiti o tome da li će on moći, da li će Mamić moći, tako da će to indiktirati one krajne taktičke zamisli."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martinović zabio osam golova u prvom dijelu

Image

FOTO - Najbolji trenuci utakmice Hrvatska - Rusija: Kauboji su dokazali da su spremni za Euro!

Image

FOTO - Najbolji trenuci utakmice Hrvatska - Rusija: Kauboji su dokazali da su spremni za Euro!

Martinović je bio daleko najraspoloženiji igrač Hrvatske. Desni vanjski Kauboja zabio je čak osam od deset svojih pogodaka u prvom poluvremenu. Uz to, Martinović se istaknuo i divnim dodavanjima. Ipak, Horvat nije previše nahvalio Martinovića.

 "Budući da se mi trudimo da uvijek budemo mi, da to nekako 'ja' izbjegavamo. Odigrali smo dobru utakmicu s te desne strane, zabijali smo golove, a danas je kolektiv izbacio Martinovića. Sutra će nekog drugog, bitno je da mi kolektivno ostanemo jako dobri. To će se vidjeti po ovom defanzivnom djelu."

Hrvatsku i Rusiju čeka još jedna pripremna utakmica u subotu, također s početkom u 16 sati i 45 minuta. Prijenos ove utakmice možete gledati na RTL-u.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo