SADA IH ČEKA 'NEMOGUĆA MISIJA' / Izbornik 'Kraljica šoka' progovorio o bolnom porazu: 'S njih dvije bismo pobijedili bez problema...'

Image
Foto: Profimedia

'Kraljuce šoka' u srijedu očekuje prva utakmica u drugom krugu SP-a u kojoj će im protivnice biti Argentinke

7.12.2021.
19:20
Profimedia
VOYO logo

Hrvatske rukometne reprezentativke doputovale su tijekom utorka iz Castellona u Torrevieju gdje će nastaviti sa svojim nastupima na Svjetskom prvenstvu.

Image
IPAK NIJE IŠLO /

Oslabljene Kraljice šoka hrabro se borile, ali na kraju pale: Japanke prenose u Alicante dva boda, mi smo u problemu

Image
IPAK NIJE IŠLO /

Oslabljene Kraljice šoka hrabro se borile, ali na kraju pale: Japanke prenose u Alicante dva boda, mi smo u problemu

Prvi suparnik u drugoj fazi prvenstva Hrvaticama će biti Argentina, a taj se dvoboj igra u srijedu (8. prosinca) s početkom u 15:30 sati. Nakon toga još slijede utakmice protiv Španjolske (petak, 20:30 sati) i Austrije (nedjelja, 18 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukometašice neće po posebno dobrome pamtiti povratak na svjetsku scenu, odnosno Castellon. Poraz od Brazila, dobro izdanje s Paragvajem i kupljena prilika da se možda u drugom krugu ipak domognu toliko priželjkivanog četvrtfinala, srušili su COVID-19 i loših deset minuta na kraju protiv Japana. Hrvatska je tako u drugi dio prvenstva ušla bez bodova.

'Vatreno' otvaranje drugog kruga

Prvi suparnik je Argentina, još jedna nagazna mina ovoga Svjetskog prvenstva. Zbog stalnog napretka brojnih igračica koje nastupaju u Europi, ali i svih slabosti koje ima Hrvatska nakon pojave koronavirusa u njezinim redovima i Argentina može biti jako opasna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Mnoge argentinske reprezentativke nastupaju u Europi, pogotovo u Španjolskoj, ali ih ima i drugdje, u Norveškoj primjerice. Igraju obranu 6-0 i kao u nogometu, to je vrlo borbena ekipa koja igra do krajnjih granica“, rekao je hrvatski izbornik Nenad Šoštarić.

Image
Foto: IHF
Image
Foto: IHF

Hrvatske rukometašice su ipak ostale uzdrmane nakon poraza od Japana što je potvrdio i sam izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Mi moramo isprati gorak okus i moramo pobijediti. Imali smo jedno loše i jedno dobro poluvrijeme protiv Brazila. Potom smo odigrali korektnu utakmicu protiv Paragvaja, a čak i protiv Japana naša predstava nije bila loša. No, nedostajale su nam jako dvije vanjske igračice. S njima bi to dobili bez problema. No, situacija je takva i radi sebe moramo biti pravi u srijedu. Previše smo truda uložili da bi olako otišli doma“, dodao je Šoštarić.

Težak trenutak

Kapetanica Katarina Ježić uoči ogleda protiv Argentina ima ovakva razmišljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Možemo, kao i uvijek, obećati kako ćemo dati sve od sebe. Nažalost, ovo korona vrijeme nas je pogodilo. Teško nam je svima, ali to je sport. Možda će nas malo i sreća pomaziti u idućem susretu. Uvjerena sam da ćemo biti spremne“.

Argentini je ovo jedanaesti nastup na Svjetskom prvenstvu. U 68 susreta ostvarile su 16 pobjeda, samo jedan remi i 51 poraz. Na aktualnom prvenstvu Argentina je pobijedila Austriju (31-29) i Kinu (36-24), dok je uvjerljivo poražena od Španjolske (13-29). Slavlje protiv Austrije bilo je premijerno za Argentinu protiv neke europske ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo