VELIKA UTAKMICA / Rukometašice stigle u Rumunjsku, izbornik Obrvan tvrdi: 'Igrat ćemo maksimalno i na rezultat'

Image
Foto: Pixsell

Susreti s Rumunjskom, a prvi je u srijedu 28. veljače u 16.30 sati te drugi u Koprivnici 3. ožujka u 17.00 sati, trebali bi odlučivati o tome tko će na kraju biti prvi

27.2.2024.
12:47
Pixsell
VOYO logo

Nakon punih 13 sati putovanja hrvatska ženska seniorska reprezentacija stigla je u Bistritu. Nema igračice, a ni člana Stručnog stožera na kojem se ne vide tragovi iscrpljenosti tog dugačkog putovanja. Utorak prije podne reprezentacija je iskoristila da se oporavi i napravi kratku analizu, a u 15.00 sati ima jedini trening uoči vrlo važnog susreta s Rumunjskom.

Image
PRIJENOS UŽIVO NA VOYO /

Kapitanović najavila Rumunjsku: 'Plasman na Europsko prvenstvo nije upitan'

Image
PRIJENOS UŽIVO NA VOYO /

Kapitanović najavila Rumunjsku: 'Plasman na Europsko prvenstvo nije upitan'

Kao što je poznato, obje reprezentacije su u dva uvodna kola pobijedile Grčku i Bosnu i Hercegovinu i trenutačno s četiri boda dijele 1. mjesto. Susreti s Rumunjskom, a prvi je u srijedu 28. veljače u 16.30 sati te drugi u Koprivnici 3. ožujka u 17.00 sati, trebali bi odlučivati o tome tko će na kraju biti prvi, odnosno dobiti mogućnost nešto lakšeg ždrijeba na Europskom prvenstvu koje potkraj godine zajednički organiziraju Mađarska, Austrija i Švicarska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznaju ligu

Rumunjski izbornik Floretnin Pera, inače trener Bistrite u kojoj igra naša Paula Posavec, dramatično je podmladio ekipu za ova dva susreta. Da ne bude zabune, te mlade igračice dolaze iz vjerojatno najbolje lige svijeta i ne treba se zanositi da su slabe. Na vratima Rumunjske su Diana Ciuca (CS Rapid Bukurešt), siugračica naše Ivane Kapitanović i Daciana Hosu (SCM RM Valcea).

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prema prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što bi mogla biti olakšavajuća okolnost za izbornika i reprezentaciju je činjenica da čak sedam naših igračica nastupa u Rumunjskoj. Ivana Kapitanović je u CS Rapidu Bukurešt, Tea Pijević (SCM Gloria Buzau), Katarina Ježić (HC Dunarea Braila), Paula Posavec (Cs Gloria Bistrita), Valentina Blažević (SCM Gloria Buzau), Dejana Milosavljević (SCM Craiova) i Katarina Pavlović (CS Minaur Baia Mare). One sjajno poznaju rumunjske igračice, njihove navike, kretanja, s nekima i igraju, tako da bi same sebi mogle olakšati posao. I druga vrlo važna činjenica jest saznanje da su sve naše igračice, osim Ćamile Mičijević (leđa) zdrave i igraju u svojim klubovima, za razliku od recimo, okupljanja prije Svjetskog prvenstva.

'Analizirali smo ih, ali...'

''Dali smo si truda da analiziramo četiri utakmice sa zadnjeg SP na kojem smo sudjelovali, ali prije tri dana izašao je njihov popis na kojem fali sedam igrača što mijenja našu pripremu. Bit ćemo puno pametniji nakon prve utakmice, nažalost neke ozbiljnije podatke ne možemo imati. Sedam naših igračica igra u njihovoj ligi i poznaju njihove vratarke, igračice i navijače. Igrat ćemo maksimalno i na rezultat, veselilo bi me da nakon dvije utakmice budemo bolje plasirani od njih'', rekao je izbornik Ivica Obrvan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valentina Blažević na sličnom je tragu kao i izbornik: ''Uvijek se lijepo vratiti u reprezentaciju, bila je duža pauza i sve smo sretne što smo ponovno na okupu. Ovo su nam najbitnije utakmice, nemamo puno vremena, ali dosta nas igra po Rumunjskoj i više-manje ih poznajemo. Bit će teška utakmica i sigurno će se dobro pripremit za nas jer imaju više dana za to, ali pokušat ćemo biti prvi u skupini. Nema im tih glavnih igračica, ali tu su i dalje igračice koje igraju rumunjsku ligu koja je vrlo jaka, ne treba ih podcjenjivati. Zdrave smo hvala Bogu, neka tako ostane i da nema novih ozljeda.''

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prema prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo