optimisti pred novi dvoboj / Rukometaši stigli u Zadar: 'U Beogradu smo pokazali karakter, no napad moramo popraviti!'

Nasmijani i raspoloženi bili su danas naši rukometaši u Zadru. A još sinoć proživljavali su dramu u beogradskoj Areni

12.4.2019.
19:51
VOYO logo

Hrvatski rukometaši stigli su u Zadar u kojem ih u nedjelju očekuje druga utakmica protiv Srbije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. U onoj prvoj, odigranoj sinoć u Beogradu, Hrvatska je izvukla samo bod. No i izbornik i igrači tvrde - za dva dana gledat ćete posve drukčiju utakmicu.

Nasmijani i raspoloženi bili su danas naši rukometaši u Zadru. A još sinoć proživljavali su dramu u beogradskoj Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da smo pokazali, i uz ne baš našu dobru igru, pokazali smo karakter, mentalnu snagu i na kraju zaslužena bi bila i naša pobjeda i njihova pobjeda, al eto zadovoljni smo i bodom na kraju", rekao je Igor Karačić.

Bodom do kojeg su stigli u dramatičnom stilu. 75 sekundi prije kraja Srbija u vodstvu, a Hrvatska u napadu u kojem odgovornost preuzima kapetan Duvnjak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sad ne bi govorio da je napad bio toliko loš. Mislim da smo jako loše, možda ne jako, ali loše, odigrali obranu koja je naš forte. Ovo nije bila naša najbolja utakmica u svakom slučaju", komentirao je kapetan nakon utakmice.

"Kako se možemo vratiti kući kad oni imaju dva puta veću borbenost od nas? Koga da pogledamo u oči? Koga? Gine se za svaku loptu! Za svaku!", bjesnio je izbornik Červar na time-outu krajem prvog poluvremena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loša igra. Hrvatsku je u drugom poluvremenu spašavao Marin Šego, a izbornik na kraju priznao.

"Trebalo je tu bit možda u nekim trenucima malo mudriji, ali mogli smo i izgubiti poslije. Teško je igrat u ovakvim okolnostima", kazao je Červar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na polupraznim tribinama nije bilo paklene atmosfere koja se najavljivala. No provokacija nisu izostale. Hrvatska je već tradicionalno počistila svlačionicu i okrenula se zadarskoj utakmici. Na koju stiže jedna drukčija momčad.

"Napad sigurno moramo popraviti, protok lopte, ne smiju nam se događati neke početničke greške kao u Beogradu. Očekujem jednu poletniju Hrvatsku, malo manje umorniju", rekao je Karačić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da smo obranu odigrali korektno, borbeno, agresivno, moramo izvući bolju polukontru i neke taktičke detalje ispravit i u nedjelju pokazat da smo bolji", dodao je Filip Ivić.

A nedjelja je blizu. Nakon remija u Beogradu, Hrvatska u Zadru ide po pobjedu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo