PODATAK KOJI ZABRINJAVA: / Hrvatska je u jednom segmentu među najslabijima na prvenstvu! I to nas može koštati debakla

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Statistika koju smo preuzeli sa službene EHF-ove stranice neumoljiva je za Hrvatsku. Od osam momčadi koje su dosad odigrale tri utakmice, hrvatski golmani imaju uvjerljivo najmanje obrana.

16.1.2018.
23:33
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je u utorak navečer, na oproštaju od Splita, poražena od Švedske 35-31. No, ono što zabrinjava više od poraza je poražavajuća statistika hrvatskih golmana. Upravo u tome leži jedan od razloga poraza protiv Švedske, uz katastrofalnu obranu momčadi, koja je u prvom poluvremenu primila čak 17 golova.

EVO ŠTO SLIJEDI

Statistika koju smo preuzeli sa službene EHF-ove stranice neumoljiva je za Hrvatsku. Od osam momčadi koje su dosad odigrale tri utakmice, hrvatski golmani imaju uvjerljivo najmanje obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Stevanović, Pešić i otpisani Alilović u tri utakmice skinuli su samo 21 udarac protivnicima, osam manje od srpskih golmana i ni blizu Šveđanima, Francuzima, Austrijancima. A od preostalih osam momčadi koje tek moraju odigrati treće kolo, samo Mađari, Crna Gora i Španjolska imaju manje obrana (17), a njemački i makedonski golmani imaju 21 obranu, kao i hrvatski vratari.

Šveđani najbolji

Najbolji golmani na prvenstvu su Šveđani. Andreas Palicka i Mikael Appelgren obranili su čak 42 udarca, u strašnoj su formi i ako tako nastave Švedska bi mogla do finala. Jer i sami znate da kad golmani imaju po petnaestak obrana po susretu, onda to garantira završnicu. Bez vratara, bez obrana nema uspjeha...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EUFORIJA U ŠVEDSKIM REDOVIMA: ‘Prebrodili smo kalvariju, a protiv Hrvatske nismo imali slabu točku’

Znaju to jako dobro Francuzi, koji su na drugom mjestu najefiksnijih vratara turnira s 40 obranjenih udaraca. Nema legendarnog Omeyera koji nam je godinama bio noćna mora, ali ima raspoloženih Vincenta Gerarda i Cyrila Dumoulina koji su u jako dobroj formi što je jako loša vijest uoči drugog kruga u kojem Hrvatska u zadnjem kolu igra upravo protiv Francuza i vjerojatno će ih morati pobijediti želi li u polufinale. Jer, Hrvatska više nema pravo na kiks.

UTUČENI HRVATSKI RUKOMETAŠI: ‘Nije ovo bio naš dan, sad moramo težim putem’

Jannick Green Krejberg statistički najbolji

Statistički najbolji golman prvenstva je, zasad, Jannick Green Krejberg iz Danske koji je obranio 43 posto udarca. Od golmana koji su ipak puno više vremena proveli na parketu najbolji je Šveđanin Mikael Appelgren koji je obranio 32 od 77 udaraca, odnosno sjajnih 42 posto. On je najbolji golman što se tiče obrana iz igre, tu je na 30 obrana od 65 udaraca, što je 76%.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je Mikael Appelgren bacao Srbe u očaj svojim obranama u susretu Švedske i Srbije.

Na trećem mjestu je češki vratar Martin Galia s 41 posto obrana (23/56). Najslabiji vratar je Vladimir Čupara iz Srbije s 26 posto obrana (29/112), ali on je sam obranio više udaraca od svih naših golmana zajedno. Predzadnji na tom popisu je hrvatski reprezentativni vratar Ivan Stevanović, najlošiji vratar na turniru, statistički gledano i po obranama iz igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo