EKSKLUZIVNI INTERVJU / Perkovac nakon preuzimanja reprezentacije: 'U svinjcu se zna... Tko ne želi raditi, može ići'

Image

Novi izbornik Kauboja je u ekskluzivnom intervjuu za RTL razgovarao s našim Markom Vargekom

1.2.2023.
20:47
VOYO logo

Goran Perkovac danas je postao novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, a zamijenio je Hrvoja Horvata koji je bio na klupi posljednje dvije godine. Hrvatska je odigrala već treće veliko natjecanje u nizu bez očekivanja, a sada cilja na povratak među elitu.

Novi izbornik Kauboja je u ekskluzivnom intervjuu za RTL razgovarao s našim Markom Vargekom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PALA JE ODLUKA /

Horvat više nije izbornik Hrvatske, a na njegovo mjesto stiže legendarni rukometaš

Image
PALA JE ODLUKA /

Horvat više nije izbornik Hrvatske, a na njegovo mjesto stiže legendarni rukometaš

Kakav je osjećaj?

"Nitko sretniji od mene. Osjećaj je divan, konačno se ostvarilo ono što sam toliko želio i težio tome. Kad sam danas čuo da ću voditi reprezentaciju preplavile su me emocije i naježim se čim pomislim na to. Veselim se i znam da će biti teško, ali sretan sam".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski rukomet je na prekretnici, koji će biti vaši prvi potezi?

"Prvo i osnovno želim razgovarati s igračima. Moram sve njih koje imam u planu vidjeti pojedinačno, da vidim mogu li, žele li i jesu li ozlijeđeni. Onda tek krećemo druge stvari rješavati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na posljednja tri natjecanja rezultati nisu onakvi kakve očekuje javnost i rukometna obitelj. Što je to pošlo po krivu?

"Mislim da je dosta toga pošlo po krivo. Počeli smo shvaćati da smo neka velesila, međutim mi to nismo. Mi možemo puno napraviti i ostvarivati dobre rezultate, ali mi trenutno nismo među četiri najbolje ekipe na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadam se da ćemo se vrlo brzo vratiti na te pozicije jer mislim da imamo potencijala i puno mladih igrača koji to mogu. S jednim dobrim radom, više discipline i želje, čak i hijerarhije nedostaje".

Rekli ste hijerarhije, možete li malo konkretnije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa evo reći ću jedan primjer. Ja kad sam bio igrač, mi smo putovali na utakmice i u Londonu smo čekali šest sati. Ja sam šest sati morao paziti na stvari, a ostali su šetali.

Mora se znati tko je mlađi, a tko je iskusniji reprezentativac pa takav treba biti i odnos. Ja volim reći, možda je malo smiješno, ali u svinjcu se zna tko je glavni, a onda se mora znati i u reprezentaciji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva će biti Hrvatska Gorana Perkovca?

"Pa želim da se reprezentacija odnosno igrači koji su na terenu igraju. Zašto se zove igra? Zato što se moramo svi htjeti igrati, a ne se mučiti i jedva kretati po terenu. Želim da nam krila lete kao što su nekad Čupić i Štrlek, a to možemo samo uz dobru obranu, dobre vratare i mislim da ćemo mi to složiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na glasu ste kao čvrsta trenerska ruka, a kako ćete se postaviti prema igračima.

"Ja ću igračima predočiti svoje želje i ciljeve, ali ću im reći da je disciplina jedna od osnovnih uvjeta koje ja želim da se pridržavaju. Tko bude želio raditi pod mojim uvjetima bit će dobro došao, tko ne bude želio oprostit ćemo se od njega i uzeti nekog drugog tko to želi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira koliko je netko kvalitetan ako se nije spreman podrediti kolektivu i disciplini, ništa od toga. Mi svi moramo imati jedan jedini cilj, a to je napredak hrvatskog rukometa".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo