NAJBOLJE TEK DOLAZI / Ona je motor i duša Kraljica šoka: Hrvatica pri vrhu EURA u čak tri kategorije

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
9.11.2022.
13:10
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je teško izborenim remijem protiv Švicarske u trećem kolu grupe A prošla u drugi krug natjecanja u koji prenosi dva boda osvojena pobjedom protiv Mađarske. Izabranice izbornika Nenada Šoštarića su na prvenstvo došle bez najjače karike, ozlijeđene Ćamile Mičijević, no u prva dva susreta jedna je djevojka spremno uskočila u njene tenisice.

Riječ je o Valentini Blažević koja svoj rukometni kruh zarađuje u rumunjskom SCM Gloria Buzau na pozicije srednje vanjske igračice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DO ZADNJEG ATOMA SNAGE /

GALERIJA Bitka za Stožice: Evo kako su srčanost i bespoštedna borba Hrvatice odvele u drugi krug

Image
DO ZADNJEG ATOMA SNAGE /

GALERIJA Bitka za Stožice: Evo kako su srčanost i bespoštedna borba Hrvatice odvele u drugi krug

Dodaje, zabija, razigrava

Blažević fizikalijama i stilom igre ne podsjeća ni malo na Mičijević, ali je teret spremno stavila na svoja leđa i povukla Hrvatice kroz skupinu, barem u prve dvije utakmice. Treću je propustila zbog, po svemu sudeći, lakše ozljede.

Koliko Blažević znači ovoj ekipi dovoljno govori njena statistika iz prvog kruga. Splićanka je u čak tri kategorije zauzela poprilično visoku poziciju u ukupnom poretku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je među asistenticama na visokom 5. mjestu sa 12 dodavanja u dvije utakmice, a ispred nje su se smjestile samo igračice koje imaju utakmicu više na kontu te nevjerojatna Crnogorka Milena Raičević. Uzmemo li u obzir prosječan broj asistencija po utakmici tu se sa 6 po utakmici smješta na još više treće mjesto gledajući u leđa samo već spomenutoj Raičević i Norvežanki Stine Bredal Oftedal ostavljajući iza sebe čak i Noru Mork.

Image

U vrhu s utakmicom manje

Blažević je na petom mjestu i po ukupnom broju dodavanja, a da nije propustila dvoboj sa Švicarskom vjerojatno bi bila na samom vrhu. Ubilježila ih je čak 507 od čega samo četiri pogrešna te je jedina u top pet sa samo dvije odigrane utakmice. Za prvoplasiranom Kerstin Kundig zaostaje 192 dodavanja što je daleko ispod prosjeka po utakmici Valentine Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Relativno visoko se nalazi i na listi najboljih strijelaca. Nalazi se na diobi 16. mjesta s 12 postignutih pogodaka i visokih 75 posto realizacije. Viši prosjek zabijenih pogodaka po utakmici bilježe samo Nathalie Hagman iz Švedske, Njemice Alina Grijseels i Emily Bolk te Crnogorka Đurđina Jauković.

Image

Drugim riječima, Valentina Blažević je srce i motor ove hrvatske reprezentacije i svi se nadaju da će izbornik Šoštarić u drugom krugu moći računati na nju. Izostanak protiv Švicarske su Kraljice šoka kompenzirale srcem i požrtvovnošću no za borbu za medalje nam treba Blažević u punom pogonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo