Francuzi obranili zlato i razočarali Čupića!

Francuski rukometaši obranili su olimpijsko zlato osvojeno u Pekingu prije četiri godine. U napetoj su završnici s 22:21 bili bolji od iznenađujućih finalista – Šveđana.

12.8.2012.
18:16
VOYO logo

Šveđani su vodili veći dio prvog poluvremena s pogotkom dva razlike, ali kada je Francuska povela 7:6 povratka za skandinavsku reprezentaciju više nije bilo, koliko god to čudno zvučalo. Naime, Šveđani su tada 'upali' u mlin Francuza koji su povećavali svoje vodstvo, te ga do samog kraja gotovo savršeno održavali. Problem se pojavio minutu i pol prije kraja kada je, pri rezultatu 21:19, Nikola Karabatić zaradio dvije minute isključenja, a Luc Abalo prouzročio sedmerac. Šveđani su ga realizirali i došli na samo -1. No, Abalo se pogotkom s devet metara 40-ak sekundi prije kraja iskupljuje za napravljeni sedmerac i donosi svojoj reprezentaciji drugo uzastopno zlato. Šveđani su uspjeli zabiti za smanjenje, ali vremena za novu priliku više nisu dobili. Najbolji strijelci kod Francuske bili su Guigou s pet, odnosno Barachet i Narcisse sa po četiri pogotka. Kod Šveđana je Ekberg postigao šest pogodaka i na taj način za svega jedan pogodak osvojio naslov najboljeg strijelca turnira ispred našeg Ivana Čupića (50-49).

Uoči rukometnog finala olimpijskih igara izabrana je najbolja sedmorka turnira, a u njoj se pronašao i najbolji strijelac reprezentacije Hrvatske – Ivan Čupić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji golman Igara je, kao i prije četiri godine u Pekingu, Thierry Omeyer. Idealna vanjska linija s lijeva na desno sastoji se od Islanđanina Aarona Palmarssona, Francuza Nikole Karabatića i Šveđanina Kima Anderssona. Najbolji pivot turnira je Španjolac Julen Aguinagalde, dok su najbolja krila Šveđanin Jonas Kallman i naš Ivan Čupić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo