'Ne treba praviti famu' / Jasna poruka slavnog Hrvata: 'U rukometnom svijetu mi smo Hrvatska, a Austrija je Austrija'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

'U rukometnom svijetu mi smo Hrvatska, a Austrija je Austrija. I Real Madrid podbaci na domaćem terenu, ali je i dalje Real Madrid'

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

14.3.2024.
10:24
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska muška rukometna reprezentacija danas počinje svoj nastup na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Hannoveru.

Prvi izbornik stranac - Islanđanin Dagur Sigurdsson povest će Hrvatsku u borbu za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije najbolje ekipe idu na OI

Nikša Kaleb, proslavljeni bivši rukometaš, najavio nam je prvi dvoboj protiv Austrijanaca od 20.15. Hrvatska na turniru igra još protiv Njemačke i Alžira.

Dvije najbolje reprezentacije na turniru osigurat će plasman u Pariz. Olimpijske kvalifikacije su podijeljene u tri grupe po 4 reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Objektivno, velikih promjena nema u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji, ali Igor Karačić je bio dosta jasan u razgovoru s našom Ines Goda Forjan. Dakle, rekao je kako im se svidjelo kako su radili s novim izbornikom koji im je sve jasno dočarao, prenio što želi u igri od njih, svoje ciljeve i upute...

Vrijeme je za povratak pod olimpijske svodove

Hoće li Hrvatska na terenu sad izgledat bolje, vidjet ćemo kada krene utakmica protiv Austrije koja je vjerojatno i najvažnija koju ćemo odigrati u Hannoveru. Nismo bili u Tokiju prije tri godine, vrijeme bi bilo za povratak na najveće sportsko natjecanje na planeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Nikše Kaleba, popularni naš Kina marljivo radi, roni... za njega nema lošeg vremena, samo loša oprema, kako nam je to šaljivo opisao...

Image

'Očekujem da će biti bolje'

"Očekujem da će biti bolje nego na prošlom natjecanju. Slušajući najave izbornika, s obzirom da pokušava spojiti kemiju u ekipi, slušajući izjave Šoštarića da im se sviđa taj način rada, automatski znači da su igrači opušteniji i da samim time mogu dati više od sebe. Razgovarao sam sa Špoljarićem. Svi smo svjesni da se ništa kapitalno ne može promijeniti u tri dana. Isto tako, ne postoji trener ili igrač koji će nešto pokazati igračima i s time zamijeniti tri, šest ili dvanaest mjeseci treninga", kaže nam Nikša Kaleb i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Nikša Kaleb

"S obzirom da smo igrali protiv Austrije i da ih znamo, postoje neki detalji koji se vrlo brzo mogu promijeniti. Konkretno, način igre protiv austrijskog pivota, način igre protiv austrijskog desnog krila, odnosno nekih igrača koji su nam pravili probleme na prošlom prvenstvu. U tom dijelu će sigurno iskustvo i neke zamisli Sigurdssona i Špoljarića doći do izražaja. Barem ja očekujem da igrači to prihvate i neki detalji se mogu prihvatiti i promijeniti za dvije minute, a ne za dva dana".

Image
NAJUSPJEŠNIJI KAPETAN /

Slavko Goluža: 'Nisam Thompsona na Trg doveo ja, nego svi mi, a zna se tko je kriv što Metković nije bio prvak'

Image
NAJUSPJEŠNIJI KAPETAN /

Slavko Goluža: 'Nisam Thompsona na Trg doveo ja, nego svi mi, a zna se tko je kriv što Metković nije bio prvak'

Kako Kina komentira čvrstu ruku Islanđanina Dagura Sigurdssona, kod kojeg nema nedodirljivih?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad, bez obzira koliko Dagur Sigurdsson bio veliko trenersko ime, ne trebamo s tom premisom podcijenjivati i naše trenere. Pa, jel' itko misli da je iti jedan naš trener stavljao u igru nekog igrača na silu? Je li se i Slavko Goluža odrekao Ivana Balića, bez obzira što se zove Ivano Balić. Ne zato što Ivano nije trenirao ili nije bio u formi, nego jedostavno kad trener osjeti da neki igrač nije na razini na kojoj se očekuje, pa normalno da će biti na klupi ili na tribinama. Ne treba sad praviti famu od Dagura Sigurdssona kako će on sad unijeti red ili ne znam što".

Image
Foto: Profimedia

Nastavio je Kina svoj monolog...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka bilo tko u javnosti kaže koji to igrač koji je sad u rosteru ili na spisku kojeg je dao HRS, koji ne zaslužuje biti u reprezentaciji. Naravno, pod uvjetom da je zdrav i spreman. Jer, ako bi išli s tom premisom, onda smo svi mi od Atlante do Atene nedodirljivi, bez obzira što smo poluinvalidi. Ja da mogu trčati 10 sekundi na 100 metara i da mogu skočiti kao Lac (Blaženko Lacković), da imam ruku kao Mirza Džomba dan danas, bio bi u reprezentaciji sa 51. Dakle, nema da je netko nedodirljiv po imenu. Ili si u formi ili nisi. "

Vidite li Hrvatsku na OI?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Definitivno vidim Hrvatsku na Olimpijskim igrama. Austriju je na prošlom natjecanju nosilo zajedništvo. Puno toga im se otvorilo uz, naravno, odličnog trenera. Međutim, očekujem našu puno bolju igru. Neću reći da će nam utakmica protiv Austrije biti kao protiv Španjolske, ali kako nas je opeklo prvo kolo, znamo već na pretprošlom natjecanju, pa smo na ovom prošlom to prvo kolo odradili fenomenalno, vjerujem da ćemo skoro isto tako odraditi utakmicu protiv Austrije. Neću biti prepotentan pa reći da se Austrije ne bojim, ali uz moje dužno štovanje, u rukometnom svijetu mi smo Hrvatska, a Austrija je Austrija. I Real Madrid podbaci na domaćem terenu, ali je i dalje Real Madrid", zaključio je Nikša Kaleb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo