Dečko koji obećava / Nevjerojatna statistika: Danac zabio četrdeset golova promašivši samo jedan šut i to protiv Hrvatske

Image
Foto: profimedia.hr

Mathias Gidsel je na ovom prvenstvu u prvih šest kola zabio 40 pogodaka iz 41 šuta što je nevjerojatnih 97 posto realizacije.

24.1.2022.
19:15
profimedia.hr
VOYO logo

Danska dominira Europskim prvenstvom u rukometu. Do sada su upisali svih pet pobjeda, a u ovom trenutku dominiraju protiv Nizozemske. Njihov fantastičan skor nije iznenađenje za ljubitelje rukometa no statistika jednog njihovog igrača je naprosto nevjerojatna.

Mathias Gidsel je na ovom prvenstvu u prvih šest kola zabio 40 pogodaka iz 41 šuta što je nevjerojatnih 97 posto realizacije. U utakmici protiv Nizozemske, posljednje u nizu, ovaj fantastični mladić je zabio devet pogodaka uz, pogađate, savršenu realizaciju. Gidsel je jedini promašaj imao protiv Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Legenda legendi /

Shaquille O'Neal objavio gol našeg reprezentativca na Instagramu

Image
Legenda legendi /

Shaquille O'Neal objavio gol našeg reprezentativca na Instagramu

Da stvari budu neobičnije, Gidsel ne igra na krilu ili pak na crti, odnosno na pozicijama s kojih je realizacija generalno najbolja. Usporedbe radi, naš najbolji strijelac i najbolji realizator je Ivan Čupić koji je za 28 golova trebao 34 udarca ima odličnih 82 posto konverzije, a nakon Gidsela najsigurniji strijelac je Norveženin Sebastian Barthold koji je za 38 golova trebao 44 udarca.

Ovaj 22-godišnjak nastupa za GOG Handbold iz malog danskog mjesta Gudme on Funen no od 2022. godine će braniti boje njemačkog giganta Fuchse iz Berlina, a iako vrlo mlad već se okrunio naslovom svjetskog rukometnog prvaka prošle godine te je pritom bio i u momčadi prvenstva. Na Olimpijskim igrama 2020. godine je proglašen najboljim igračem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo