Slavna Crnogorka se sasvim promijenila i to 'preko noći'

11.3.2014.
17:38
VOYO logo

Derbi-utakmicu Lige prvakinja u nedjelju su u podgoričkoj dvorani Morača odigrale ekipe Budućnosti i mađarskog Györa. Dvoboj sigurnih sudionica Final Foura i ponajvećih kandidatkinja za osvajanje europske titule završio je remijem 26:26.

Nažalost, čitav se događaj neće pamtiti po rukometu nego po huliganskom ispadu bez presedana kad je rukomet u pitanju, a pogotovo ženski, 24-godišnje crnogorske rukometašice Milene Knežević, inače ponajbolje rukometašice u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na isteku posljednjeg napada na utakmici Knežević se ničim izazvana (barem ne u toj akciji) zaletjela na Anitu Görbicz i pogodila je čelom u glavu.

Predsjednik Suda EHF-a potvrdio je prihvatljivost zahtjeva za pokretanjem stegovnog postupka, pa su igračica i njezin klub pozvane da daju izjavu i pruže sve informacije koje smatraju značajnim za postupak Sudu EHF-a do srijede, 12. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako će Budućnost kazniti svoju igračicu, u klubu se nadaju da njezina suspenzija neće biti dulja od jedne utakmice.

Milena Knežević objavila je ispriku u kojoj stoji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Draga Anita, koristim ovu priliku da se ispričam tebi osobno, kao i svom klubu kojeg maksimalno poštujem. Ispričavam se i brojnoj publici koja je svjedočila mom nesportskom potezu. Nažalost, moj postupak nije uvrijedio samo mene, već i mnoge ljude koje istinski i duboko poštujem, uključujući i tebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjesna sam da je moj postupak bio neoprostiv, ali te molim da prihvatiš moju iskrenu ispriku. Duboko žalim zbog onoga što sam napravila. To ne pokazuje moje pravo lice. Učinit ću sve što je u mojoj moći kako bih spriječila da ovaj moj postupak poništi sve ono dobro što sam napravila za naš sport. Svjesna sam da ću se za to morati jako potruditi, ali sam spremna za taj izazov, kao što sam bila u karijeri i za mnoge druge.

Nadam se da ću iz ovoga izaći kao još jača osoba, te da ću imati priliku svima pokazati stvarno lice Milene Knežević – sportašice koja istinski poštuje fair-play, koja živi i diše za ovaj prekrasni sport."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo