ŠTRLEK OTKRIO ISTINU O OTKAZU REPREZENTACIJI: / 'Zato sam želio sve ovo jasno reći i s tim konačno završiti...'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Ne mislim da je smak svijeta propustiti jedno natjecanje'

19.1.2020.
16:39
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nema ga na Euru, ali i dalje je u fokusu. Manuel Štrlek, jedan od naših najboljih i najvažnijih rukometnih reprezentativaca proteklog desetljeća, ovih je dana glavna tema. Kopa se non-stop po razlozima zbog kojih nije s reprezentacijom nakon punih 11 godina i sve se to polako i sigurno pretvorilo u traumu za rukomet, a javnost još točno ne zna što je posrijedi. I to bez razloga i povoda, što je i sam potvrdio želeći zaustaviti, kako kaže, silnu negativu koja se počela plesti oko njegova nedolaska u reprezentaciju.

Image
VORI PROGOVORIO O DRAMATIČNOM RAZGOVORU SA ŠTRLEKOM: /

'Hoće li ikad više zaigrati za Hrvatsku? Ovako stoje stvari...'

Image
VORI PROGOVORIO O DRAMATIČNOM RAZGOVORU SA ŠTRLEKOM: /

'Hoće li ikad više zaigrati za Hrvatsku? Ovako stoje stvari...'

'Već sam rekao da je odluka o neigranju isključivo moja'

SVE O EUROPSKOM RUKOMETNOM PRVENSTVU MOŽETE ČITATI - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već sam rekao da je odluka o neigranju isključivo moja. I ovo što se događa stvarno nema smisla, žao mi je da je sve uopće otišlo u negativnom smjeru. I zato želim da to prestane jer nema nikakve veze sa stvarnom situacijom. Ponovit ću da je to bila samo moja odluka - sve su drugo priče i pričice koje se podmeću meni i reprezentaciji. Nisam rekao da više nikad ne želim igrati, rekao sam samo da sada ne mogu igrati iz privatnih razloga. I nisam ni na koga ljutit, ni na izbornika, ni na suigrače, ni na Savez. To odmah mora biti jasno", kazao je Manuel Štrlek u razgovoru za Sportske novosti.

Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac nam je u razgovoru prije dva dana kazao kako se sa Štrlekom razgovaralo čak osam puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grahovac za Net.hr: 'Osam puta se razgovaralo s čovjekom, osam puta'

"Izbornik Lino Červar s njim je razgovarao tri puta, direktor muške reprezentacije Igor Vori četiri puta i pomoćnik Lina Červara, Hrvoje Horvat, jednom. Štrlek je njima jasno rekao da ne želi igrati za hrvatsku rukometnu reprezentaciju. A prije toga, jedno dva – tri mjeseca, donijeli smo odluku, jer smo imali jednu situaciju u mlađim dobnim skupinama zato što su pojedini igrači otkazivali reprezentaciji, da se takvim igračima više neće omogućiti igranje za reprezentaciju. To je bila skupštinska odluka. Osam puta se razgovaralo s čovjekom, osam puta… Pa zar bismo trebali klečati na koljenima da on igra za reprezentaciju?" rekao nam je Tomislav Grahovac o čemu više možete pročitati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Među nama nema tajni, ja sam 11 godina u tom timu'

Štrlek je u razgovoru za SN rekao:

"I s izbornikom, i s direktorom, i sa suigračem Vorijem, i s trenerom Horvatom, svima sam obrazložio razloge. Među nama nema tajni, ja sam 11 godina u tom timu, sve smo zajedno prošli, bili smo obitelj i ostajemo obitelj. Tu je kraj priče. Ne mislim da je smak svijeta propustiti jedno natjecanje. Opet ponavljam, nisam ja ljutit ni na koga, da budemo načisto s tim. Savez je donio odluku i ja tu odluku poštujem. Kako sam ja donio svoju odluku, tako su je donijeli i oni i, ponovit ću, ako ikad procijene da sam im opet potreban, stavit ću se na raspolaganje. A ako procijene drugačije, neće biti ljutnje. To je jedino sigurno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

07.08.2016., Rio de Janeiro - Olimpijske igre Rio 2016. Rukometna utakmica, Hrvatska - Katar. Manuel Strlek. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Poznati rukometni novinar SN-a upitao je Štrleka je li mu možda žao što je tako ispalo?

'Nemam za čim žaliti, jer tako sam odlučio'

"Nemam za čim žaliti, jer tako sam odlučio. Jedino žalim zbog toga što se stvari interpretiraju kako kome paše, što se potiču neke sumnje iako je sve čisto. Reprezentacija je najbitnija, oni koji igraju su najbitniji. Daj Bože da naprave što bolji rezultat i da se skupa veselimo. Zato sam želio sve ovo jasno reći i s tim završiti, da se u miru podrži reprezentacija i da se dečkima, koji igraju sjajno, daju sve od sebe, ne zagorčava ​posao. Oni to ničime nisu zaslužili, posebno ne sjajni dečki kao Mandić i Ravnić, koji su na poziciji na kojoj sam igrao. Stavite se njima u kožu, nije to ugodno, i zato ovo mora prestati, ako volimo tu reprezentaciju", odgovorio mu je Manuel Štrlek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

24.01.2018., Arena, Zagreb - Europsko rukometno prvenstvo, skupina I, 3. kolo, Hrvatska - Fancuska. Manuel Strlek Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Slijedi Češka - također na RTL-u

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju nakon dramatične pobjede nad Njemačkom (25:24) u subotu i plasmana u polufinale EURA, u ponedjeljak u Beču čeka ogled sa Češkom. I tu utakmicu moći ćete od 16 sati gledati UŽIVO putem TV ekrana na kanalima RTL-a koji uključuju televizijske programe RTL i RTL 2 te digitalnu platformu RTLplay, a također je i tekstualno pratiti UŽIVO i na portalima Net.hr, RTL.hr te Sportnet. Na RTL-u, uoči utakmice, moći ćete pratiti emisiju 'Vrijeme je za rukomet', a nakon utakmice i završnu analizu dvoboja naših legendi Metličića i Vukovića.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo