'Do četiri ujutro smo bili na balkonu, bilo je svega!'

'Presretan sam, izašli smo iz bunara. Jako sam sretan jer sam mom sinu morao objasniti zbog čega me nema doma dva mjeseca. Rekao sam mu da se vraćam s loptom i medaljom.

12.8.2012.
14:36
VOYO logo

Iako su u London došli po olimpijsko zlato, hrvatski su rukometaši nakon bolnog poraza od Francuske i depresije žestoko slavili broncu osvojenu pobjedom nad Mađarskom (33:26).

"Presretan sam, izašli smo iz bunara. Jako sam sretan jer sam mom sinu morao objasniti zbog čega me nema doma dva mjeseca. Rekao sam mu da se vraćam s loptom i medaljom. Lopta je ovdje, a uskoro stiže i medalja", s osmijehom je izjavio Blaženko Lacković, ponajbolji igrač Hrvatske u ovoj utakmici, sa sedam golova iz sedam pokušaja, a Ivan Čupić dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"'Poslije Francuske smo se do četiri ujutro svađali i pričali! Bili smo na našem balkonu, bilo je svega i svačega." Uz Lackovića, najveći doprinos pobjedi protiv Mađara dali su Domagoj Duvnjak i krilni igrači. Ivan Čupić je zabio 8 golova iz 10 pokušaja, a Manuel Štrlek pet golova uz samo jedan promašaj. Duvnjak je isporučio šest golova uz šut 6-8. Marko Kopljar je šutirao 3-3, Igor Vori 2-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već iz pojedinačnog učinka igrača jasno je da je cijela momčad statistički odlično odradila utakmicu, 33 gola od 43 pokušaja, odnosno visokih 77% realizacije. Mađari su, pak, bili na 54%, 26 od 44, za što velike zasluge ima naš golman Mirko Alilović s 13 obrana.

Gergely Harsanyi je bio najbolji u Mađarskoj, 7 golova uz samo jedan promašaj. Laszlo Nagy je zabio 6 golova, ali je za to potrošio 14 lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka medalja na OI je medalja. Šteta za utakmicu protiv Francuza, no uspjeli smo se skupiti. Nije bila lagana utakmica, pogotovo prvih 15 minuta, ali dobro smo trčali. Čestitke dečkima, svaka čast. Dva mjeseca smo bili skupa, nije nam bilo lako, no stvarno sam sretan zbog njih, sebe, svih navijača. Ovo je rekord, mislim, koliko smo osvojili medalja na OI. Čestitam svim sportašima koji su bili u Londonu, pogotovo onima koji su osvojili medalju", bile s prve riječi izbornika Slavka Goluže nakon utakmice koji je objasnio i kako je podigao igrače nakon bolnog poraza:

"Oni su emotivci, oni izgaraju u svakoj utakmici, previše se troše i jednostavno vidjelo se na njima da žele. Nismo dugo sastančili, osjetio sam na njima da se žele iskupiti za onaj poraz i svaka im čast", kazao je Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201207200428004-Olimpijske igre

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo