ususret kvalifikacijama / Kako dišu rukometaši uoči Srbije? 'Za njih nema veće motivacije nego pobijediti Hrvatsku u Beogradu'

S motiviranim bombarderom Markom Mamićem Červarova momčad je na okupu. A cilj je s dvije pobjede što prije izboriti nastup na Europskom prvenstvu

8.4.2019.
19:41
VOYO logo

Prvi put nakon osvojenog šestog mjesta na Svjetskom rukometnom prvenstvu Lino Červar okupio je rukometnu reprezentaciju uoči nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Hrvatsku čeka delikatan zadatak, dva okršaja sa Srbijom.

S motiviranim bombarderom Markom Mamićem Červarova momčad je na okupu. A cilj je s dvije pobjede što prije izboriti nastup na Europskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spreman sam nas sve. Ako treba igrati 60 minuta, igrat ću 60 minuta. Ako kaže igraj to, igrat ću to. Nije mi uopće problem, motiviran sam sad trenutno, pošto nisam dugo igrao, da igram pod svaku cijenu i da pomognem ekipi", pun je elana Mamić. 

Ekipi u kojoj vlada odlična atmosfera, ali u kojoj nedostaju ranije ozlijeđeni Marić i Pavlović. Ponovo se ozlijedio Cindrić, a reprezentacija mora i bez Horvata. Može li Hrvatska izdržati pritisak u Beogradu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da smo kvalitetom puno kvalitetnija ekipa od njih, ali na terenu to ne mora puno značiti pogotovo kad se igra na njihovom terenu", kaže pak Luka Stepančić.

"Sigurno će biti vruća atmosfera, ali mi ćemo se koncentrirati samo na igru, naravno, kao i uvijek i neće biti problema, ja se nadam."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako protiv Srbije kojoj hitno treba pobjeda, Červar će smišljati u Osijeku.

"Neće biti lako, imat ćemo ispred sebe jednu gladnu momčad, reprezentaciju koja je pod pritiskom, ali željna je uspjeha, a što hoćete veću motivaciju nego pobijediti jednu reprezentaciju kao što je Hrvatska. Ipak smo mi jedna reprezentacija koja 
je skoro dva desetljeća u vrhu svjetskog rukometa", kaže naš izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S momčadi će odraditi samo tri treninga i kaže, čeka ih ispit mentalne snage. 

U koji Hrvatska ipak ulazi kao favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo odigrati na kvalitetu, da dođemo tamo u Srbiju i da se ne uplašimo njihovog terena i da odigramo onako kako mi znamo", zaključit će Mamić.

Na njegovom tragu je i Filip Ivić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo utakmicu shvatiti maksimalno ozbiljno, dat svoj maksimum, odigrat agresivnu obranu, iskoristiti polukontru i na kraju pobijediti."

Do utakmice su ostala tri dana, a još jedan rukometni spektakl u četvrtak, od 17:30 možete pratiti samo na RTL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo