IMA NADE / Ivica Obrvan vjeruje u Kauboje i Perkovca i nakon poraza: 'Ne sumnjam u pobjedu u Osijeku'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Proniknuo je naš prekaljeni rukometni stručnjak i u ključ nizozemske nadmoći u sinoćnjoj utakmici, ali i izrazio optimizam pred uzvrat u Osijeku

9.3.2023.
9:03
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna javnost još je jednom ostala razočarana i deprimirana nakon poraza Kauboja protiv Nizozemske u 3. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine. Bio je to debi novog izbornika Gorana Perkovca no nije prošao onako kao je on to očekivao i kako smo se svi mi nadali.

To spoticanje renovirane hrvatske reprezentacije je za Net.hr prokomentirao i Ivica Obrvan, čovjek koji je bio jedna od kandidata za izborničku poziciju. Iako bi mnogi očekivali da će naš ugledni trener biti kritičan prema kolegi na izborničkoj klupi, Obrvan je još jednom pokazao da je pravi gospodin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KIKS NA DEBIJU /

Džomba iskren nakon poraza protiv Nizozemske: 'Sve što nam se događalo nije bila slučajnost ...'

Image
KIKS NA DEBIJU /

Džomba iskren nakon poraza protiv Nizozemske: 'Sve što nam se događalo nije bila slučajnost ...'

'Ne možemo biti zadovoljni'

"Gledajte, i prije ove utakmice i sad nakon - kvalifikacije za EP su dosta komotne za sve dobre reprezentacije. Nama plasman na EP ne može izostati bez obzira na ovaj poraz. Mi smo dosta bolja reprezentacija od Nizozemske, to je svima jasno i dosta lagano smo izgubili ovu utakmicu - bez obzira na debi novog izbornika i mali broj treninga. Hrvatska rukometna reprezentacija posjeduje veliku kvalitetu. Imali smo u drugom dijelu situaciju da Nizozemci otiđu na +8. Zadnjih petnaestak minuta, kad smo shvatili da su Nizozemci dosta umorni - jer se praktički Kay Smits koji je postigao osam golova i Luc Steins koji je dodao šest - nisu ni mijenjali. Tada su naši rukometaši shvatili da nemaju Nizozemci šut izvana i počeli su igrati plitku 6-0 obranu, gustu. S Dominikom Kuzmanovićem na golu uhvatili smo priključak. Imali smo dosta dobru šansu da zakuhamo utakmicu, međutim nismo uspjeli. Izgubili smo uvjerljivo, neočekivano, ne možemo biti zadovoljni prezentacijom igre, prije svega u napadu i dobrim dijelom u obrani - možda četrdesetak prvih minuta. Očekivao sam u svakom slučaju da ćemo dobiti, da ćemo biti u boljem izdanju ali to se nije dogodilo", izjavio je za Net u uvodu Ivica Obrvan.

Proniknuo je naš prekaljeni rukometni stručnjak i u ključ nizozemske nadmoći u sinoćnjoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Igrali smo sporo u pozicijskoj igri'

"Rekao bih da smo mi od prve minute u pozicijskoj igri 6 na 6 igrali dosta sporo. Nismo imali mogućnost da radimo kvalitetnu igru jedan na jedan, dva na dva - da se iz toga događaju dobre situacije za kružne napadače i prolaske, Silovali smo dosta šut jer nismo imali upravo to što sam kazao. Bili smo usporeni, primali smo loptu na mjestu. Evidentno da u nekim pozicijama, da je bilo nekih novih igrača kao Luka Stepančić u vanjskoj liniji koji nije dugo igrao, da se to poznalo i tu su nas jednostavno Nizozemci izdominirali. U prvom poluvremenu rezultat to toliko nije govorio ali početkom drugog dijela ta napadačka igra se nastavila i tu je bilo nekoliko ishitrenih šuteva. Jako dobra i pametna - mudra igra Nizozemske. Nizozemci su iskoristili sve svoje dobre stvari", konstatirao je pa nastavio s analizom.

"Fantastično razigravanje Luc Steinsa Kay Smitsa - taj dvojac je napravio prednost koja se na koncu pokazala odlučujućom - da više nismo imali snage i lufta kod zadnjih dobrih 15 minuta - obrambeno prije svega. Nismo jednostavno imali snage ni vremena da napravimo neki veći preokret. Možemo biti zadovoljni kako je odreagirao kako je ušao mali Dominik Kuzmanović na golu. Odradio je posao jako dobro. Zadovoljan sam kompletno - od kad je ušao - pa čitavo vrijeme koje je odigrao Klaricom. On je napravio puno korisnih stvari - otete lopte, korektna obrana... Imao je i nekoliko vrlo bitnih golova. Nemamo puno toga dobrog za istaknuti. Borbenost je bila OK, ne možemo reći da se nisu trudili. Međutim, to nije to i trebat će u sljedećem vremenu puno više treninga, puno više uigravanja nekih linija da bi se nivo igre naše rukometne reprezentacije digao na veći nivo. Ne sumnjam u pobjedu u Osijeku u uzvratu ove nedjelje. Ipak je tu, ne samo razlika u kvaliteti nego i razlika u broju kvalitetnih igrača, koja je neusporedivo na našoj strani. Vjerujem da ćemo mi ostvariti pobjedu. No, ne zanima nas samo pobjeda nego i dobra igra i ukupan dojam", zaključio je Ivica Obrvan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo