povratnik u reprezentaciju / Ivić uoči Italije: 'Teška je godina iza mene, hvala izborniku i igračima na podršci koju su mi pružili'

Reprezentativni vratar Filip Ivić za RTL je najavio večerašnju utakmicu Hrvatske i Italije u porečkoj Žatici

5.1.2019.
17:52
VOYO logo

Reprezentativni vratar Filip Ivić dan nakon utakmice s Crnom Gorom prokomentirao je formu Hrvatske u završnoj fazi priprema i otkrio svoja očekivanja uoči druge provjere s Talijanima. 

Prije komentara o samoj utakmici, u kojoj je usput rečeno, bio jedini reprezentativac koji nije ulazio u igru, Filip je pohvalio navijače za ambijent koji su stvorili u porečkoj Žatici

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega želim pohvaliti jučerašnju atmosferu u Poreču. Dvorana je bila puna, a navijanje odlično i pobjeda protiv Crne Gore je bila upravo ono što nam sada treba. Najvažnije je da samo odigrali dobro i u obrani i u napadu te da smo svi zdravi. Danas imamo drugu prijateljsku utakmicu protiv Italije. Mislim da će svi dobiti priliku, a onda je svi moramo iskoristiti i pokazati izborniku da zaslužujemo ići na Svjetsko prvenstvo."

Izbornik je tražio motiviranost, borbu i angažman od mlađih igrača. Zamjerke za one najmlađe nije imao ni naš Ivić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad igraš za reprezentaciju, ne treba te nitko motivirati. Igraš za svoju zemlju i narod, mislim da je to jučer bilo na nivou i da će isto tako biti i danas." 

Unatoč visokoj pobjedi nad Crnogorcima, i Ivić smatra kako još uvijek ima mjesta za napredak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek se traži agresivnost u obrani i laki golovi iz kontre i polukontre. Možda će neki igrači koji su više igrali u klubovima danas dobiti manju minutažu, a oni koji su igrali manje u klubovima veću. Također, veća prlika večeras sigurno očekuje i mlađe članove reprezentacije" 

Prošli EURO na domaćem terenu Ivić je propustio, stoga je jasno kako će on na ovom natjecanju biti među motiviranijim igračima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, nažalost prošle sam godine imao dosta problema s ozljedama, dvije teške operacije. Teška je godina iza mene, ali zahvalan sam izborniku i stručnom stožeru na podršci i na prilici koju sam iznova dobio. Zaista sam ponosan i dati ću sve od sebe da pokažem da vrijedim." 

Iako uz Španjolce slovimo za jedne od favorita grupe, Ivić je, kao i cijela reprezentacija, maksimalno oprezan u najavama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teška je grupa u kojoj se nalazimo. Danas svi igraju rukomet i svima je želja otići na Olimpijske igre, pa je tako i nama to prvi cilj, ali prvo ćemo se koncentrirati na prvu utakmicu protiv Islanda, bitno je dobro otvoriti turnir i onda sve ide lakše."

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo