'ISPRIČALA BIH JEDNU PRIČU. NADASVE NEVJEROJATNU': / Kapetanica otvorila dušu; 'I to vam je osvojilo medalju. Ni Ćamila, ni Tea, ni Vale…'

Image
Foto: Profimedia

Jedna od junakinja hrvatske reprezentacije je Ćamila Mičijević

21.12.2020.
12:32
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija priredila je senzaciju osvojivši brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Danskoj nakon što je u susretu za broncu u Herningu pobijedila domaćina s 25-19 (11-11).

Image
[VIDEO] ČUDESNE RUKOMETAŠICE VRATILE SE U HRVATSKU: /

Dočekalo ih iznenađenje; 'Ovo se ne može objasniti riječima'

Image
[VIDEO] ČUDESNE RUKOMETAŠICE VRATILE SE U HRVATSKU: /

Dočekalo ih iznenađenje; 'Ovo se ne može objasniti riječima'

Hrvatske rukometašice ostvarile su povijesni uspjeh i došli do bronce svladavši domaćina Dansku, jednu od najjačih reprezentacija svijeta s glatkih 25-19. Jedna od junakinja hrvatske reprezentacije je Ćamila Mičijević. Upravo je njoj golmanica Ivana Kapitanović posvetila posljednju kolumnu za službenu stranici HRS-a. Kapitanović, kao što je poznato, nije sudjelovala o ovom veličanstvenom podvigu jer je zbog ozljede koljena ostala kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispričala bih jednu priču. Istinitu. Nadasve nevjerojatnu. Nadam se da mi nijedna od cura neće zamjeriti, ali spomenula bih Ćamilu", počela je svoju priču o suigračici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pročitali ste sigurno zadnjih dana puno članaka o njoj, dobri duh reprezentacije, težak put, Mostarka, dvije godine ozljede i još puno toga. Izdvojila bih je možda jer i sama prolazim period ozljede, ali najviše jer me njen put podsjeća i mogu ga usporediti s putem BRONČANE HRVATSKE rukometne reprezentacije!", navela je i potom otkrila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošle smo mlađe kategorije, rodilo se prijateljstvo, nastavilo se niz godina i traje još uvijek.

A onda jedan dan zadesila ju je ozljeda. Nazvala je u suzama, plačući i jecajući, "puklo je osjetila sam puklo je…" Šest mjeseci borbe s koljenom, ostala je pozitivna Ćana bez mana u svakom trenutku. Slavili smo mjesece koji prolaze i željno iščekivali njen povratak. Prva utakmica nakon duge pauze.. iščekivanje, uzbuđenje… početak utakmice..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćamila na podu… koljeno!!! Šok i nevjerica, isto koljeno, drugi put zaredom! Zovemo, ne javlja se… danima se ne javlja… Svi smo zabrinuti, Ćamila u dalekoj Mađarskoj bez odgovora. Sigurna sam da je u tim trenucima dotakla dno svog života. Onako kako ja ne mogu opisati emocije ponosa i sreće kad sam je gledala cijelo ovo prvenstvo, tako se riječima ne može opisati njeno stanje tada, loše stanje. Ne mogu ni zamisliti što joj je sve prolazilo kroz glavu… Emotivna, krhka Ćamila zasukala je rukave; mentalno se izdigla iznad svoje uzastopne ozljede i drugi put zaredom posvetila se oporavku ozljede koljena", napisala je među ostalim Kapitanović pa podsjetila na to kako su postale suigračice u francuskom Metzu i za kraj dodala.

"Tijekom prvenstva poslala mi je poruku kasno u noći: "Trudim se, trudim se i dajem još više nego što mogu, jer znam koliko bi se ti trudila!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to Vam je osvojilo medalju. Ni Ćamila, ni Tea, ni Vale ni Lara ni Keti ni Ana… nego borba jedna za drugu. Zajedništvo, ravnopravnosti i ponešto rukometa. Gradili smo, gradili i sagradili. Sagradili smo broncu!! I nećemo dopustiti da itko to sruši. Nećemo jer želimo nadograđivati. I nadogradit ćemo! Ja, nadam se, u dobro poznatoj, prirodnoj ulozi", stoji u kolumni koju u cijelosti možete pročitati ovdje.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo