Hvala Slovenci! Hrvatska je u polufinalu EP-a

U posljednjoj utakmici drugog kola Slovenija je pobijedila Mađarsku 32:30 i na taj način pomogla je Hrvatskoj da kolo prije kraja izbori polufinale Europskog prvenstva.

24.1.2012.
22:00
VOYO logo

Nakon veličanstvene predstava i pobjede nad Francuzima 29:22 hrvatski rukometaši dobili su još jedan veliki razlog za slavlje. Naime, Mađari su porazom protiv Slovenije izgubili sve šanse za prolazak dalje i Hrvatska je u polufinalu Europskog prvenstva.

Ipak, još uvijek nije poznato s kojeg ćemo mjesta u Beograd. Naime, da bi bili prvi u posljednjem kolo treba nam pobjeda protiv Mađara, ali i poraz Španjolske od Slovenije. Bilo koji drugi rasplet gura nas na drugo mjesto i vjerojatni dvoboj protiv Srbije u polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u samom dvoboju Mađarske i Slovenije, Mađari su imali samo početno vodstvo od 1:0, a sve drugo bilo je na strani Slovenaca.

Do pobjede ih je vodio Dragan Gajič, koji je postigao 13 pogodaka, što je najviše što je neki igrač zabio na Europskom prvenstvu u Srbiji. Uz njega, Gorazd Škof je prikupio 12 obrana, dok su mađarski vratari u cijeloj utakmici prikupili tek četiri obrane. Mađarima nije pomoglo 7 golova Barne Puticsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Europsko prvenstvo u rukometu 2012

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo