Play ponuda

SLUŽBENO / Smijenjen Hrvoje Horvat, Lino Červar razriješen dužnosti, imenovan novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski rukometni savez održao je konstituirajuću sjednicu Upravnog odbora nakon Svjetskog prvenstva na kojemu je reprezentacija osvojila deveto mjesto

1.2.2023.
16:08
Igor Kralj/PIXSELL
Play ponuda

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) na sjednici održanoj u srijedu za novoga je izbornika muške seniorske reprezentacije imenovao Gorana Perkovca (60).

Image
'NE ZAMARAM SE VIŠE NIČIM' /

Hrvoje Horvat objasnio bizaran intervju: 'Barem će me po nečemu pamtiti, ta je gesta poruka'

Image
'NE ZAMARAM SE VIŠE NIČIM' /

Hrvoje Horvat objasnio bizaran intervju: 'Barem će me po nečemu pamtiti, ta je gesta poruka'

UO HRS-a ocijenio je kako devetim mjestom na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj 2023. nije ispunjen zadani cilj, a to je bilo četvrtfinale i osiguravanje olimpijskih kvalifikacija.

Stoga je dužnosti razriješen dosadašnji izbornik Hrvoje Horvat, a na njegovo mjesto imenovan kapetan zlatne olimpijske reprezentacije iz Atlante 1996. Goran Perkovac. Tijekom dosadašnje trenerske karijere Perkovac je bio izbornik Grčke i Švicarske, dok je većinu klupske karijere, kako igračke tako i trenerske, proveo u Švicarskoj.

shimmer fallback
shimmer fallback

UO je izabrao tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza. Oni su Boris Mesarić koji će biti zadužen za suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom i drugim sportskim institucijama u Republici Hrvatskoj, Krešimir Renzo Prosoli zadužen za marketing te Zoran Gobac koji će biti zadužen za muški rukomet.

Također, ukinuta je funkcija koordinatora struke pa ja samim time i Lino Červar razriješen te dužnosti.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Najvažnija odluka je da je konstituiran novi Upravni odbor. Izabrana su tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza, zatim su u sljedećim točkama dnevnog reda bile rješavane neke stvari vezane za rad Saveza na dnevnoj bazi. Nakon toga, gospodin Lino Červar je kao koordinator za muški rukomet podnio izvješće za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj te je stavio prijedlog da se razriješi postojeći Stručni stožer muške seniorske reprezentacije što je prihvaćeno, a jednoglasno nije prihvaćeno izvješće gospodina Červara. Po prijedlogu gospodina Červara za novog izbornika da to bude Goran Perkovac, on je jednoglasno prihvaćen", rekao je predsjednik HRS-a, Tomislav Grahovac.

Play ponuda
Play ponuda