REAKCIJA IZBORNIKA / Horvat otkrio zašto se Hrvatska raspala protiv Crne Gore. Krucijalni trenutak dogodio se na početku utakmice

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Katastrofalno izdanje za RTL komentirao je izbornik Hrvoje Horvat

20.1.2022.
17:04
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija doživjela je jedan od najgorih poraza na prvenstvima. Na otvaranju druge faze Europskog prvenstva poraženi su Hrvati od Crnogoraca s 32:26 i sada imaju vrlo male šanse, gotovo teorijske šanse, za prolazak u polufinale.

Katastrofalno izdanje za RTL komentirao je izbornik Hrvoje Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otvorili smo nervozno nismo uspjeli igrati našu igru, da idemo gol po gol, zicera po zicera, pokušali smo ih slomit u pet ili deset minuta, ali njihov vratar je počeo braniti sve. Počeli su nam zabijati sve, izvana, s crte, nismo se uspjeli braniti ni u 5-1 niti u 6-0", rekao je Horvat.

Image
HRVATSKA TEŠKO IZGUBILA OD CRNE GORE /

Senzacionalni Crnogorci očitali lekciju našoj reprezentaciji: Drugi krug samo je teorija za Hrvatsku

Image
HRVATSKA TEŠKO IZGUBILA OD CRNE GORE /

Senzacionalni Crnogorci očitali lekciju našoj reprezentaciji: Drugi krug samo je teorija za Hrvatsku

"Nervoza je bila prisutna i fulali smo otvorene šanse na startu, povela je Crna Gora i nismo se trebali obazirati na rezultat. Puno je novih i mladih igrača koji gledaju utakmicu s krive strane. Oni su iskusniji i stariji i odigrali su šah-partiju. Nismo ih podcijenili znali smo da su kvalitetni, htjeli smo prerano riješiti utakmicu, ali nema opravdanja, znamo kako trebamo igrati da bi bili pravi", izjavio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Matematika je takva da smo znali da samo nakon Francuske već znali da nas svaki poraz udaljava od medalje. Moramo bolje izgledati skupit se da ne izgledamo ovako nervozno", kazao je na kraju.

Nadigrali nas u svim segmentima

Desetkovana koronom, Crna Gora je na startu prvenstva poražena od svjetskih prvaka Danaca 30-21. Ali je zatim dobila Sjevernu Makedoniju sa 28-24, te na kraju šokirala Sloveniju sa 33-32 i poslala je kući. Pobjednički niz nastavila je i protiv Hrvatske pobijedivši neočekivano lako sa šest razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je loše otvorila susret, no još je gore završila utakmicu. Crnogorska vrsta je u 13. minuti povela s dva gola razlike (5-3),u 28. minuti je imala četiri gola viška (13-9), a na koncu poluvremena i velikih šest razlike (15-9). U nastavku susreta Hrvatska je u nekoliko navrata smanjila na četiri gola zaostatka, no u posljednjih 10 minuta ušli smo sa čak osam golova zaostatka (20-28). Na koncu je završilo s 32:26.

Crnogorci su nas u potpunosti nadigrali u svim segmentima igre. Bili smo spori i nedovoljni čvrsti u obrani, te bezidejni u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnu Goru su do velike pobjede predvodili Miloš Vujović i Branko Vujović sa po sedam golova, dok je sjajni Nebojša Simić sakupio 14 obrana. U hrvatskim redovima Ivan Čupić je sabio sedam, a Luka Cindrić pet golova. Ivan Pešić je imao sedam, a Mirko Alilović tri obrane.

Večeras se u našoj skupini još sastaju Francuska i Nizozemska, te Danska i Island.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi nastup hrvatski rukometaši će imati u subotu u 20.30 protiv Danske.

[PROMO] Zavrti kolo besplatnih vrtnji na Arena casinu i preuzmi svoj poklon!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo