ŽELI SE VRATITI / Hrvatskoj se nudi izbornik s kojim je osvojila posljednju medalju na SP: 'To je moja obaveza'

Image
Foto: Marko Lukunic/Vecernji list

Upravo u razdobolju kada je bio na klupi, Hrvatska je osvojila broncu, a suša bez medalje sa svjetskih prvenstava traje već deset godina

7.2.2023.
8:32
Marko Lukunic/Vecernji list
VOYO logo

Na klupu hrvatske rukometne reprezentacije je prije par dana sjeo Goran Perkovac umjesto smijenjenog Hrvoja Horvata nakon poražavajućeg devetog mjesta na Svjetskom prvenstvu.

Image
VELIKI ZAOKRET /

Goran Perkovac je tektonska promjena na klupi: Ima autoritet koji može vratiti kult reprezentacije

Image
VELIKI ZAOKRET /

Goran Perkovac je tektonska promjena na klupi: Ima autoritet koji može vratiti kult reprezentacije

Pojavilo se par imena među kojima je bio i bivši izbornik i trenutni trener PPD Zagreba Slavko Goluža koji ističe kako se kandidirao za sljedećeg izbornika repezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo u razdobolju kada je Goluža bio na klupi, Hrvatska je 2013. godine u Španjolskoj osvojila broncu, a suša bez medalje sa svjetskih prvenstava traje već deset godina.

'Prijavio sam se za sljedećeg izbornika'

"Ja sam se šest ili sedam godina izolirao od komentiranja uvijek kad netko nazove, ne želim komentirati jer svatko radi najbolje što zna i može. Zahvalio sam se Červaru i u ovom trenutku ne želim biti kandidat, ali moram reći da sam se prijavio za sljedećeg izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislim da je to moja obaveza, da je to obaveza zbog rezultata koje sam postigao s reprezentacijom i s klubovima koje sam vodio. Osvojene tri medalje u godini dana, to nije mala stvar", otkrio je Goluža i dodao:

"Predanim radom, velikim srcem kojim sam vodio reprezentaciju mislim da je moja obaveza da se već sada kandidiram za sljedećeg izbornika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije mu lako'

"Ja vjerujem. Ja sam taj koji daje maksimalnu podršku našem izborniku, čuli smo se, izmijenili par poruka. Peki je u gužvi, ali vjerujem da će iskoristiti svaku priliku da kontaktira igrače i trenere gdje su mu nositelji igrači u klubovima. Nije mu lako, ima puno posla i mislim da će tek sada osjetiti kakav je pritisak biti izbornik u Hrvatskoj", zaključio je Slavko Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo