NISMO JOŠ GOTOVI / Hrvatska još nije završila priču na Euru. Evo zašto je vrlo važno da Kauboji slave u sljedeće dvije utakmice

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon ovog poraza Hrvatska je ostala bez bodova u drugom krugu

23.1.2022.
9:04
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine I drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu u Budimpešti izgubila od Danske sa 25-27 (11-12) te tako izgubila izglede za prolazak u polufinale.

Marino Marić s osam i Tin Lučin s četiri gola bili su najučinkovitiji u sastavu Hrvatske, dok su Dansku predvodili Mikkel Hansen s osam i Emil Jakobsen sa šest pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ovog poraza Hrvatska je ostala bez bodova u drugom krugu, dok je Danska na vrhu ljestvice sa šest bodova. Druga Francuska i treći Island imaju po četiri boda, dok četvrta Nizozemska i peta Crna Gora imaju po dva boda. Hrvatska više nema nikakve šanse za medaljom, ali sljedeće dvije utakmice ipak nisu nevažne.

Hrvatska će sljedeći nastup imati u ponedjeljak od 15:30 protiv Islanda koji je ranije u subotu svladao Francusku sa 29-21, a u srijedu igraju protiv hit-momčadi Eura, Nizozemaca u 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČUJTE I POČUJTE /

'To što taj dečko ima, pa to još od Pere Metličića nismo vidjeli. Veliko je osvježenje. Tata Ivica može biti ponosan'

Image
ČUJTE I POČUJTE /

'To što taj dečko ima, pa to još od Pere Metličića nismo vidjeli. Veliko je osvježenje. Tata Ivica može biti ponosan'

Borba za peto mjesto

Pobjede u tim dvjema utakmicama Hrvatskoj bi ostavile mogućnost borbe za treće mjesto u skupini, još jedino preostalo mjesto koje nešto može značiti, iako ne znači borbu za medalju.

Stvari stoje ovako. Plasman na SP 2023. izborit će tri najbolje momčadi Eura. Danska se već kvalificirala jer je branitelj naslova i gotovo sigurno će se plasirati i preko Eura je su već de facto u polufinalu. Što znači da će mjesto na SP-u dobiti i četvrtoplasirana reprezentacija na ovom Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su se Poljaci i Šveđani automatski kvalificirali kao domaćini Eura, a Šveđani su još u igri za polufinale ovog Eura, ako tamo i prođu na SP sljedeće godine automatski ide i petoplasirana momčad s aktualnog Eura, a tu u priču ponovo upada Hrvatska. Utakmicu za peto mjesto igrat će trećeplasirane reprezentacije iz dvaju skupina drugog kruga na Euru i zato su Hrvatskoj itekako važne sljedeće dvije utakmice.

Dva scenarija

Međutim, neke se stvari isto tako moraju poklopiti da bi Hrvatska bila treća u skupini. Hrvatska mora dobiti i Islanđane i Nizozemce jer trenutno nema niti boda, a postoje i dva scenarija koja se moraju poklopiti. Prvi je da Crna Gora dobije i Francusku i Island, a da Francuska izgubi i od Danske. Tako bi Hrvatska, Francuska i Island imali po četiri boda i odlučivala bi gol-razlika, a Hrvatima bi trebala vrlo visoka pobjeda nad Islandom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga varijanta je da Crna Gora slavi protiv Islanda i izgubi od Francuske, i da Nizozemska dobije Dansku pa da onda četiri reprezentacije imaju po četiri boda i u tom bi slučaju odlučivala gol-razlika, onaj s najboljom bio bi treći.

U tim teorijama Hrvatska ima šanse za treće mjesto i borbu za izravan plasman na SP sljedeće godine, ali ako to ne uspiju imaju još kvalifikacije na proljeće iz kojih će proći devet reprezentacija i tamo su nam šanse ogromne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[PROMO] Zavrti kolo besplatnih vrtnji na Arena casinu i preuzmi svoj poklon!

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo