NEMAMO VIŠE ŠANSE ZA POLUFINALE / Srušeni su nam svi snovi: Island je Hrvatskoj očitao lekciju na EP-u, opet nas je pokopao jedan te isti problem

Image
Foto: Profimedia

Nakon dvoboja ponovno možete gledati emisiju 'Vrijeme je za rukomet'

22.1.2024.
15:18
Profimedia
VOYO logo

Drugi krug Europskog prvenstva u rukometu

OVDJE gledajte sve utakmice na EP-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesto održavanje: Lanxess-Arena (Koln)

Početak: 15.30

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Island 30-35

Hrvatska rukometna reprezentacija u ponedjeljak je izgubila od Islanda na EP-u u Kolnu 35-30 i izgubila sve šanse za polufinale. Najbolji strijelac Islanda je bio Elisson sa 8 golova. Jelinić je kod nas zabio 5 golova, kapetan Domagoj Duvnjak 4, a Kuzmanović je imao 10 obrana. Gustavsson je uzeo 12 obrana kod Islanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po prvi smo put na EP-u počeli s 5-1 obranom, sa Srnom na prednjem. Islanđani su propustili prvi napad na utakmici, ali Veronu Načinoviću je sviran faul u napadu.

Island je poveo 1-0 i 2-1, a Lovre Klarica je uzvratio s dva uvodna vezana gola. Vrlo brzo smo ubacili u višu brzinu i poveli prvo 5-3, pa 6-4. Serijom 3-0 postavili smo se u prednosti ispred Islanda. U 7., Hrvatska je po prvi put imala +3. Matej Mandić je do 7.30 minute uzeo dvije obrane. To je bilo jako bitno za vodstvo naših rukometaša, kao i 5-1 obrana. Trebali smo tu obranu igrati i ranije na turniru, ali Goran Perkovac je odlučio drugačije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOĆNI RUKOMETNI RAZGOVORI NET.HR-A /

Branko Tamše: 'Nemojte se bojati, nije katastrofa, hrvatski rukomet neće doživjeti sudbinu vaše košarke'

Image
NOĆNI RUKOMETNI RAZGOVORI NET.HR-A /

Branko Tamše: 'Nemojte se bojati, nije katastrofa, hrvatski rukomet neće doživjeti sudbinu vaše košarke'

U 8., Hrvatska je povela s 4 razlike po prvi put (8-4). U 10. minuti, Gislason je dobio izravni crveni, nakon video provjere, zbog udaranja Srne po glavi. Međutim, umjesto da iskoristimo igrača više, mi to nismo napravili, Islanđani su zabili za -2 (9-7), da bi kapetan Domagoj Duvnjak odmah uzvratio pogotkom za 10-7.

Čitavo vrijeme smo do 13. minute igrali 5-1 obranu sa Srnom na prednjem, a onda je Domagoj Duvnjak preuzeo Srninu palicu u obrani. Nakon isključenja Načinovića, naši su se vratili 5-0 obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije pomoglo. U 14., Island je preko Ellisona došao na -1 (10-9). Nismo iskoristili +4, nismo iskoristili igrača više… To su boljke na ovom EP-u koje su nam se ponavljale i protiv Islanda. I taj igrač više… Opet je hrvatska rukometna reprezentacija imala problema sa igračem više, kad smo mi imali igrača više.

Hvala Bogu, nisu Islanđani iskoristili u 15. napad za izjednačenje na 11-11. U 17., island je izjednačio na 11-11, nakon hrvatskog neiskorištenog napada za +2 (12-10). U 18., Pálmarsson je zabio za 12-11, da bi Jelinić uzvratio golom za 12-12. Island je napravio seriju 3-0 za povratak u spomenuti egal, a u 21. je Lučin promašio za vodstvo. U 24., Island preko Palmarssona je poveo s +2 (13-15), ali u manje od minutu naši su se vratili i poravnali na 15-15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Cindrić vezao je dva gola. Jelinić je u 26. zabio za 16-15 Hrvatske, za 3-0 seriju, a nakon toga Dominik Kuzmanović je uzeo treći zicer Ellisonu, lijevom krilu Islanda, kojem je Kuzma ušao u glavu i u potpunosti ga zbunio.

Na ulasku u zadnjih minutu i pol prvog dijela, Hrvatska je povela sa +2 (17-15). Island je preko pet minuta bio bez gola. Naši u naletu. U 29., u posljednjem napadu naših rukometaša u prvom dijelu, Srna je zabio za 18-15. Bio je to treći njegov gol, ovaj je šut ušao od poda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvih pola sata utakmice Hrvatska vodi u jednom neobičnom poluvremenu u kojem smo pokazali sva svoja lica. Prvo smo poveli, pa smo s igračem više pali, Island je otišao u jednom trenutku na dva razlike, da bi nakon roller coastera opet poveli i s +2 (18-16) otišli na odmor.

U 33., petim golom Palmerrsona island je izjednačio na 18-18. Srna je potom zabio za 19-18 naših. U 35., Kuzmanović je u trenucima kad smo imali igrača manje skinuo još jedan zicer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To mu je bila četvrta obrana. U 35., propustili smo priliku za +2 i Island je nakon toga vezao dva gola i poveo sa 20-19. U 5 minuta nastavka smo zabili samo 1 gol, a Island je napravio seriju 4-1. U 37., Palmarrson je podigao na +2 Islanda (19-21). Island nam je napravio 5-1 seriju. Domagoj Duvnjak je jako potegao protiv Islanda, vezao od 39. do 41. dva gola, igrao prednjeg u 5-1 obrani… Kapetan je bio odličan.

U 43., propustili smo povesti, Island je zabio i opet poveo s +1. U 45., Srna je pogrešno dodao, Thrastarson ukrao. Ali, koliko smo mi imali sreće, opet smo izjednačili, ovog puta na 24-24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 48., Island je opet poveo +2 (25-27), a u 49. smo potonuli. Islanđani su zabili za +3 (25-28). Glavaš nije uspio zabiti u sljedećem napadu, Gustavsson mu je obranio, uzeo ukupno 8 obranu do tad. Ulazili smo u 51., Perkovac je bio vidno nervozan. Naravno, kapitulacija je bila pred vratima. Nova, treća zaredom na turniru, u drugom krugu EP-a. U 51., Elisson je postigao gol za +4 (25-29), a Tin Lučin dvije minute. I stvar je bila riješena. U 54., Island je imao i +6 (31-25). Mučno je bilo za gledati kako nas Islanđani razbijaju.

60' - Gotova je utakmica. Island nas je razbio. Hrvatska je ostala bez ikakvih šansi za polufinale EP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - island vodi +6. Preko 6 minuta smo bez gola. Strašno. 31-25.

53 - Islanđani su otišli na +5. 30-25. Dobili smo i dvije minute. Katastrofa, tonemo sve dublje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Island je napravio +2, moramo sad zabiti. Ne, ma neee. Nismo zabili mi, nego Islanđani.

47' - Karačić postiće gol. 25-25.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' - Palmarsson prekršaj u napadu, imamo šansu za +1. Idemo!

40' - Elisson je kaznio Hrvatsku zbog pogreške i zabija za 22-23 za Island. Propuštamo priliku za prilikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - Island je zabio 5 golova, mi 1 u nastavku. Joj, joj, joj...

37' - Nije dobro. Zabili smo u prvih 5 minuta jedan gol, Island 4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' - Gol za gol, imamo napad. Jao, jao, Načinović je bio ometan.

31' - Idemo u drugi dio. Sretno Hrvatska, sretno svima. Idemo to prelomiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Nakon prvih pola sata utakmice Hrvatska vodi u jednom neobičnom poluvremenu u kojem smo pokazali sva svoja lica. Prvo smo poveli, pa smo s igračem više pali, Island je otišao u jednom trenutku na dva razlike, da bi nakon roller coastera opet poveli i s +2 (18-16) otišli na odmor.

29' - Bravo Srna, tako se to radi Zvone kraju. Njegov treći gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28' - Napravili smo seriju 3-0, propustili zabiti 4 uzastopni pogodak. Dominik Kuzmanović uzeo je tri zicera Elissonu, lijevom krilu Islanda.

25' - Lukaaaa Cindriiić je poravnao na 15-15. Dva brza vezana gola Luke.

22' - Kristjánsson je zabio šut od 117.4 km na sat. 12-13 je za Island.

21' - Tin Lučin je promašio za vodstvo, šteta...

20' - Nama je stvarno bolje da nemamo igrača više, ali stvarno. Ovo je tragedija.

17' - Island je izjednačio na 11-11. Nevjerojatno. Imali smo +4, igrača više i opet smo sve prosuli. I taj igrač više.... Bolje da ga nemamo, samo smo u banani.

9.30 - Ide crveni karton Gislasonu zbog udaranja Srne po glavi. To je dobro za Hrvatsku. Video provjerom portugalski sudački par presudio je. Idemo dečki sad, idemo. Ovo je prilika.

5' - Jelinić je zabio za 5-3.

2' - Island vodi 1-0, ali odmah Luka Lovre Klarica uzvraća i poravnava na 1-1.

1' - Počela je utakmica. Sretno Hrvatska!

15.27 - Nastavite slobodno stajati. Na redu je himna Islanda.

15.26 - Ustanite dame i gospodo, svira se Lijepa naša.

15.09 - Imamo nove dobitnike nagradne igre.

15.05 - Boris Dvoršek Bota je Maji Oštro Flis rekao:

"Imamo promjene. Duvnjak se vraća umjesto Mamića. Po prvi put krećemo s obranom 5-1. Srna će igrati tog prednjeg. Luka Cindrić će igrati napad, a Duvnjak obranu."

15.04 - Devet smo puta igrali protiv Islanda na velikim natjecanjima. Samo smo u jednom susretu remizirali. Sve drugo smo dobili, Island na velikim natjecanjima ne zna za pobjedu protiv Hrvatske. Neka tako i ostane.

15.01 - Filip Ivić, golman reprezentacije na tribinama, rekao je Maji Oštro Flis kako još uvijek šansa za polufinale EP-a.

"Skupili smo glave, svaka je utakmica novi izazov. Ima tu puno igrača koji su novi, mladi, ali u svakoj smo utakmici dosad dali svoj maksimum. Lako je biti general poslije bitke. Umorni smo, ali smo se naučili igrajući za klubove. Dat ćemo sve od sebe", rekao je Filip Ivić.

14.51 - Filip Brkić je otkrio kako su četvorica virozna. Karačić, Mamić, Maraš i Srna. Domagoj Duvnjak će zaigrati protiv Islanda. Srna isto, a ostali su tu, osim Mamića.

14.30 - Počela je emisija Vrijeme je za rukomet.

14.05 - Dobar dan dragi čitatelji Net.hr-a, domoljubi, Hrvati, rukometni zaljubljenici... Pred nama je šesta utakmica hrvatske rukometne reprezentacije na EP-u. Suparnik našima je Island.

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Hrvatske na novu medalju gledatelji mogu pratiti do 28. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo