KOMPLEKSNA SITUACIJA / Tragedija bi bila propustiti druge Olimpijske igre zaredom: Evo kako hrvatski rukometaši mogu u Pariz

Image
Foto: Profimedia

Dva su mjesta ostala upražnjena, jedno je rezervirano za osvajače predstojećeg Europskog prvenstva, a jedno za prvaka Afrike. Prvenstvo Afrike igra se u Egiptu, što povećava šansu da pehar osvoji domaćin koji bi i 'bez vjetra' u leđa bio favorit. To može pomoći i Hrvatskoj...

12.1.2024.
11:57
Profimedia
VOYO logo

Rukometna reprezentacija Hrvatske će prvi ispit na Europskom rukometnom prvenstvu u Njemačkoj imati ovoga petka (početak u 20.30) kada će igrati protiv Španjolske, jednog od favorita ovog natjecanja. Budite uz RTL-ovu emisiju "Vrijeme je za rukomet" od 19.45.

Image
VRLO EKSTRAVAGANTNO /

Španjolcima rukomet uopće nije bitan: Evo kako se odnose prema europskim viceprvacima

Image
VRLO EKSTRAVAGANTNO /

Španjolcima rukomet uopće nije bitan: Evo kako se odnose prema europskim viceprvacima

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Hrvatske na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je to koja je vrlo značajna za obje reprezentacije zbog daljnjeg puta na europskoj smotri, a mogla bi biti ključna i za osiguravanje plasmana u kvalifikacije za Olimpijske igre 2024. godine u Parizu.

Podsjetimo, hrvatski rukometaši nisu se plasirali na Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine. Nakon što su u prvoj utakmici pod vodstvom Hrvoja Horvata, vodili Francusku u kvalifikacijama na poluvremenu, pa zatim izgubili. Idućeg dana pobijedili smo Portugal nakon velikog preokreta s jedan razlike. Posljednju utakmicu bili smo bolji od Tunisa, ali Portugalci su u najmanju ruku čudnim okolnostima ostvarili trijumf protiv Francuske i prošli na svoje prve Olimpijske igre u rukometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tragedija bi bila propustiti dvoje Olimpijskih igara zaredom, pogotovo što će nekim našim senatorima Pariz biti posljednji vlak za olimpijsko zlato. A kako doći do Pariza? Pitanje je svih pitanja... Nastup su osigurali domaćini Francuzi, svjetski prvaci Danci, osvajači prvenstva Južne Amerike, Argentinci, i azijski prvak Japan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompletan raspored Eura pogledajte ovdje.

Dva su mjesta ostala upražnjena, jedno je rezervirano za osvajače predstojećeg Europskog prvenstva, a jedno za prvaka Afrike. Prvenstvo Afrike igra se u Egiptu, što povećava šansu da pehar osvoji domaćin koji bi i "bez vjetra" u leđa bio favorit. To može pomoći i Hrvatskoj...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Naime, šest reprezentacija izborit će OI preko kvalifikacija, a plasman na smotri starog kontinenta odredit će se neke momčadi. Ako Danska i Francuska igraju finale Eura, a već su izborile OI, izravno će u Pariz trećeplasirana ekipa.

Španjolska, Švedska, Njemačka, Norveška, Egipat, Mađarska, Bahrein i Brazil su trenutni sigurni putnici u kvalifikacije, a u slučaju da neka od navedenih europskih momčadi osvoji Euro ili bude odmah iza Francuske i Danske koje su u Parizu, to u kvalifikacije šalje Hrvatsku koja je prva ispod crte jer je završila deveta na prošlogodišnjem Mundijalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, ako Egipat postane prvak Afrike, to isto osigurava mjesto u kvalifikacijama hrvatskim rukometašima. Problematično može biti ako reprezentacije iza nas budu plasirane iznad Hrvatske, a Egipat ne postane prvak Afrike.

Srbija, Slovenija, Poljska, Island, Portugal, Nizozemska, Češka samo su neke od navedenih za koje trebamo navijati da slučajno ne postanu hit prvenstva...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjelujte u kreativnom natječaju Uhvati loptu, osvoji Telemach prvenstvo te 29. siječnja budi ponosni vlasnik QLED televizora i 1 godine besplatne pretplate na EON TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo