VELIKO FINALE / Francuska i Danska u rukometnom spektaklu traže zlato: Nekoliko igrača može postati 'besmrtno'

Image
Foto: profimedia

Francuska i Danska su se sastale šest puta na EHF EURO-u: Francuska je pobijedila pet puta, a Danska samo jednom, u utakmici za broncu 2022. godine (35:32)...

28.1.2024.
9:54
profimedia
VOYO logo

Dok su se u petak odvijala dva napeta polufinala EHF EURO 2024 za muškarce, uključujući jedno koje se završilo produžetkom, nedjelja u dvorani LANXESS obećava jednako uzbudljivu atmosferu.

Image
ZAVRŠNICA EURA /

Dvoboj za broncu imat će veliko značenje i za Hrvatsku: Ne sumnjamo da će se sve pratiti u HRS-u

Image
ZAVRŠNICA EURA /

Dvoboj za broncu imat će veliko značenje i za Hrvatsku: Ne sumnjamo da će se sve pratiti u HRS-u

Deset godina nakon njihova posljednjeg finala, Francuska će se ponovno boriti za naslov na EHF EURO-u, nakon što je u polufinalu u petak pobijedila Švedsku 34:30 u produžecima. Danska također nije igrala u finalu EHF EURO-a od 2014. godine, kada su izgubili 32:41 od Francuske u Herningu, a posljednji put su osvojili pehar 2012. godine u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove dvije momčadi već su navikle susretati se u velikim finalima, kao što su to učinile i prošle godine na Svjetskom prvenstvu. Tada je Danska osvojila nagradu, pobijedivši Francusku 34:29 i ostala na vrhu svijeta. Hoće li također biti na vrhu Europe u nedjelju navečer, ostaje za vidjeti.

Dika Mem iz Francuske trenutno je drugi najbolji strijelac EHF EURO-a s 47 pogodaka. Mathias Gidsel iz Danske postigao je samo jedan manje (46 pogodaka), jer nije igrao u posljednjoj utakmici glavne skupine. U borbi za najboljeg strijelca trebaju srušiti s vrha Portugalca Martima Costu, koji je zabio 54 gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska i Danska su se sastale šest puta na EHF EURO-u: Francuska je pobijedila pet puta, a Danska samo jednom, u utakmici za broncu 2022. godine (35:32).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15 igrača u povijesti osvojilo je rukometni "Grand Slam" (Olimpijada, Europsko prvenstvo, Svjetsko prvenstvo i Ligi prvaka). Večeras dobivamo barem jednog novog člana. Michael Damgaard, Dika Mem, Timothey N’Guessan i Ludovic Fabregas imaju priliku ući u elitno društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napetu završnicu Europskog prvenstva možete pratiti na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo