POSTOJI KVAKA / Male su šanse, ali evo što se može dogoditi ako nakon Islanda dobijemo i Nizozemce

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska još nije gotova na ovom Euru

24.1.2022.
17:03
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je stigla do prva dva boda u glavnoj fazi natjecanja na Europskom rukometnom prvenstvu. A ova pobjeda protiv Islanda i eventualno Nizozemske ostavile bi nam mogućnost borbe za treće mjesto u skupini, još jedino preostalo mjesto koje nešto može značiti, iako ne znači borbu za medalju.

Image
ISLAND - HRVATSKA 22-23 /

Dramatična utakmica u Budimpešti: Hrvatska briljantnim golom Gadže u posljednjim sekundama šokirala Islanđane

Image
ISLAND - HRVATSKA 22-23 /

Dramatična utakmica u Budimpešti: Hrvatska briljantnim golom Gadže u posljednjim sekundama šokirala Islanđane

Stvari stoje ovako. Plasman na SP 2023. izborit će tri najbolje momčadi Eura. Danska se već kvalificirala jer je branitelj naslova i gotovo sigurno će se plasirati i preko Eura je su već de facto u polufinalu. Što znači da će mjesto na SP-u dobiti i četvrtoplasirana reprezentacija na ovom Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peto mjesto

Kako su se Poljaci i Šveđani automatski kvalificirali kao domaćini Eura, a Šveđani su još u igri za polufinale ovog Eura, ako tamo i prođu na SP sljedeće godine automatski ide i petoplasirana momčad s aktualnog Eura, a tu u priču ponovo upada Hrvatska. Utakmicu za peto mjesto igrat će trećeplasirane reprezentacije iz dvaju skupina drugog kruga na Euru i zato su Hrvatskoj itekako važne sljedeće dvije utakmice.

Međutim, neke se stvari isto tako moraju poklopiti da bi Hrvatska bila treća u skupini. Prije pobjede nad islandom postojala dva scenarija koja se moraju poklopiti. Prvi je da Crna Gora dobije i Francusku i Island, a da Francuska izgubi i od Danske. Tako bi Hrvatska, Francuska i Island imali po četiri boda i odlučivala bi gol-razlika. No, ona nam ne ide na ruku i ovaj je scenarij za nas prošlost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga varijanta je da Crna Gora slavi protiv Islanda i izgubi od Francuske, i da Nizozemska dobije Dansku pa da onda četiri reprezentacije imaju po četiri boda i u tom bi slučaju odlučivala gol-razlika, onaj s najboljom bio bi treći.

Kako to znači da bi Nizozemce trebalo pobijediti s dvoznamenkastom razlikom, kvalifikacije na proljeće iz kojih će proći devet reprezentacija nam ne ginu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

[PROMO] Zavrti kolo besplatnih vrtnji na Arena casinu i preuzmi svoj poklon!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo